Jucătorii lui ASU Politehnica, vizitaţi de suporteri înainte de duelul cu Mioveni....

Jucătorii lui ASU Politehnica, vizitaţi de suporteri înainte de duelul cu Mioveni. Mai multe galerii din ţară cer guvernanţilor acces pe stadioane VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Fanii timişoreni nu vor putea fi prezenţi mâine pe arena „Ştiinţa” pentru a-şi susţine favoriţii la debutul în noul sezon. Cu toate acestea suporterii din Peluza Sud au ţinut să le facă o vizită jucătorilor Politehnicii înainte de importantul duel cu CS Mioveni pentru a-i încuraja înainte de start. Galeria a aprins torţe pe stradă şi a cântat cu elevii lui Tavi Benga, respectând distanţa socială bineînţeles.

Ca de obicei înaintea unor momente importante, suporterii timişoreni au ţinut să-şi arate ataşamentul faţă de jucătorii alb-violeţi. Galeria i-a vizitat pe „Băieţii în ghete” chiar în cantonamentul de la COŞ (Casa Oamenilor de Ştiinţă a Politehnicii), jucătorii au ieşit afară şi au răspuns la un refren celebru al peluzei viola. Partida de mâine se dispută pe arena din centrul oraşului, mâine, de la ora 11, dar fără public din cauza pandemiei.

În condiţiile în care nu-şi pot vedea pe viu favoriţii, fanii alb-violeţi au fost încurajaţi să cumpere bilete virtuale din shop-ul oficial al clubului.

Tifoseriile rivale şi-au unit vocile

Liga 2 începe mâine iar pentru cei mai fideli suporteri vor fi clipe grele, căci nu vor putea să fie alături de favoriţi în locurile obişnuite din tribună. Galeriile care alteori se ciocneau violent înaintea derby-urilor şi-au unit vocile pentru a adresa o scrisoare comună Guvernului României. Suporterii vor să primească treptat acces din nou pe stadioane, în condiţiile în care de la 1 septembrie s-a decis „deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor”. „redem că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și, cu sprijinul tuturor factorilor implicați, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă”, se arată în textul semnat de grupuri rivale, inclusiv de la Steaua şi Rapid sau Politehnica şi UTA.

Iată mai jos „Scrisoare deschisă către Guvernul României„, adresată de mai multe galerii din ţară:

„În atenția Guvernului României,

Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilității ca partidele de fotbal din România să se desfășoare cu public, bineînțeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19.
Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani și nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale.


Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor, credem că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și, cu sprijinul tuturor factorilor implicați, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă.
Pentru suporteri, peluza este o familie și întotdeauna vom fi apropiați, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranța tuturor participanților și a celor apropiați, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanțare fizică.
În acest sens, vă aducem în atenție câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât și la continuarea susținerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investițiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor. Așadar, vă rugăm să aveți în vedere următoarele idei:
– Meciurile de fotbal se desfășoară în aer liber, pe stadion, iar distanțarea se poate respecta ușor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;
– Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranță, respectând câteva condiții generale acestor vremuri: purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât și ieșirea să se producă treptat, nu în aglomerație;
– UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl știam cu toții.
– În țări precum Franța, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistență în tribune, în vreme ce Spania și Germania se pregătesc de această revenire.
Suntem pe deplin conștienți de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeași măsură, că viața ar trebui să își reia cursul, în condițiile adaptate pandemiei și că sportul are nevoie de susținerea financiară și morală a iubitorilor acestuia.

Cu respect,

Peluza Sud Timișoara, Asociația Steliștilor 1947, Sud Steaua, Suporter Club UTA, Ultras Arad, Peluza Nord Rapid, Camarazii, Peluza Sud Craiova, Asociația Nodul Petrolist, Peluza Latină, Grupul Ploiești România, Asociația Suporterilor Corviniști, Peluza Nord Hunedoara, Guardia Ultra Reșița, Ultras Galați, Peluza Marină Farul Constanța, Nord Sibiu, Asociația D’acii Sibiu, Peluza Vișinie Cluj Napoca, A.I.S.C.P., Commando Mediensis, Peluza Nord Iasi, Peluza Nord Pitești, Liga Suporterilor Stegari, SR Brașov, Asociația Voluntarilor Olimpiști din Satu Mare, Commando Bulldogs Baia Mare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.