Alb-violeți cu poftă de gol după „izolare”. ASU Politehnica a marcat de...

Alb-violeți cu poftă de gol după „izolare”. ASU Politehnica a marcat de 11 ori cu Universitatea de Vest! FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primul joc al alb-violeţilor după corvoada parcursă în această vară s-a lăsat cu foarte multe goluri în poarta adversă. Jucătorii Politehnicii au dat de pământ cu cei ai Universităţii de Vest într-un 11-1 fără istoric disputat astăzi pe „Ştiinţa”. Pe lângă numeroase absenţe, Octavian Benga, antrenorul divizionarei secunde, a testat un fundaş stânga nou.

Divizionara a patra nu a făcut faţă ritmului după ce a jucat şi cu Ripensia (scor 2-3) în urmă cu câteva zile. La rândul lor „studenţii” de la UVT au avut multe absenţe, inclusiv cea a antrenorului-jucător Emanuel Pătraşcu. Amfitrionii, pe de altă parte, încă au jucători în izolare sau nepregătiţi din cauza izolării după cazurile de coronavirus apărute în lot la mijlocul verii. Cu toate acestea Axente şi compania au marcat uneori pe bandă rulantă.

Vârful Mircea Axente a fost chiar principalul marcator al întâlnirii, cu patru reuşite, în minutele 11, 26, 49 şi 78. La pauză a fost 5-0 iar următorul pe listă la reuşite a fost Ignea, cu goluri marcate în minutele 16 şi 21. Celelalte reuşite ale gazdelor au fost în contul lui: Mera, Scutaru, Coadă, Manea şi al oaspeţilor, căci imediat după pauză aceştia au trimis şi în proprie poartă. Vizitatorii aflaţi în parteneriat cu Ripensia şi echipaţi în concordanţă cu însemnele roş-galbenilor, dar fără numere, au reuşit totuşi să dea gol şi la poarta corectă. Autorul a fost un fost component al „Băieţilor în Ghete” – Ionuţ Vucea.

Pentru ASU Poli urmează două amicale la rând, tot pe „Ştiinţa”, mai întâi miercurea viitoare, de la ora 18, e aşteptată Progresul Ezeriş, formaţie care participă la barajul de promovare în Liga 3 ca reprezentantă a Caraşului. Apoi, un test mai puternic e programat la finele săptămânii viitoare, sâmbătă, 15 august, în compania colegei de eşalon Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Politehnica: Murariu – Sofran, Mera, Scutaru, Răzvan Mocanu (în probe) – Al. Munteanu, Ignea, D. Codrea, Manea – Lolea, Axente. Rezerve: Borbei – S. Popovici, Coadă, Bot, M. Mircea, Trip. Antrenor: Octavian Benga.

CSU UVT: G. Gakos – Grunță, Horcea, Sturzu, Fl. Olariu – Popa, M. Olariu, Rus – Vucea, Pîrjol, Boghian. Rezerve: Rusu – Avrămescu, M. Contescu, Frățilă. Antrenor: Gabriel Bîzoi.

„A fost primul test pentru noi, după o lungă perioadă de inactivitate. Suferim din acest punct de vedere, aveţi informaţiile legate de jucătorii noştri depistaţi cu noul coronavirus. Suntem puţin frustraţi, ne-am pregătit extraordinar, după care acea pauză ne-a oprit activitatea. Unii jucători au stat şi 14 zile, alţii chiar 18-19… Ne înfluenţează procesul de pregătire şi instruire. Sper să revină şi ceilalţi jucători cât mai repede şi să ne reorganizăm din toate punctele de vedere, atât fizic, cât şi tactic, se apropie începerea campionatului şi nu e uşor să ajungem într-o formă bună, optimă, în prima etapă, sperăm ca prin jocurile şi antrenamentele pe care le facem jucătorii să-şi atingă pragul dorit de către noi. A fost un test foarte bun. Am fost chiar surprins pentru că era greus să gestionăm, cu unii jucători care au făcut pregătire, alţii care au stat.


Nu aveam date concrete, dar sunt mulţumit de evoluţia lor, jucătorii au reacţionat foarte bine. Am avut poftă de joc, o posesie foarte bună. Facem un efort foarte mare să construim, să avem un joc constructiv. Am înscris 11 goluri, puteam să mai înscriem, am mai avut opt-zece ocazii, lucru care mă bucură. Un alt aspect pozitiv e că nu s-a accidentat niciun jucător. Am jucat două reprize de 45 de minute. Unii jucători chiar tot meciul şi e un lucru pozitiv per total”, a declarat Octavian Benga, antrenor care a împlinit chiar azi vârsta de 40 de ani!

Avem foarte mulţi tineri în echipă pentru că bugetul s-a micşorat şi atunci am încercat automat să ţinem jucătorii cu experienţă. E foarte greu să ai numai jucători tineri… Clubul nostru chiar îşi doreşte să crească tineri pentru viitor. Nu suntem susţinuţi de la un buget public şi oamenii fac un efort să susţină echipa, cu timpul trebuie să se aducă venituri şi din vânzarea de jucători. Uşor uşor îi introducem pe tineri, să crească în valoare.

Fundaş stânga din… Anglia

ASU Poli caută încă soluţii pentru acoperirea postului de fundaş stânga. Astăzi, în prima parte a întâlnirii cu UVT pe acest post a jucat Răzvan Mocanu, un tânăr de 21 de ani care a jucat în ligile inferioare din Anglia, la Northampton Sileby Rangers şi Kettering. „Este un jucător în probe, mi-am dorit foarte mult să acopăr postul de fundaş stânga. Îl vom mai testa, vom vedea în următoarele meciuri amicale dacă îl vom menţine sau nu”, a subliniat Tavi Benga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.