Polițistul care a coordonat ancheta în dosarele șpăgilor din vămile din vestul...

Polițistul care a coordonat ancheta în dosarele șpăgilor din vămile din vestul țării, numit la conducerea DGA

0
DISTRIBUIȚI

Direcția Generală Anticorupție are o nouă conducere după ce ieri Ministerul de Interne a anunțat eliberarae din funcție a lui Cătălin Ioniță, a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei. Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri, menționează MAI.

Începând de ieri, DGA are doi directori generali adjuncți noi. Unul dintre ei este comisarul-șef Mircea Marius Negruț, care vine în conducerea DGA din postura de Șef al Serviciului Județean Anticorupție Bihor.

Celălalt director general adjunct, responsabil cu partea operativă a DGA, este Liviu Althamer, până ieri șef al Centrului Operațional 2 Timișoara din cadrul DGA.

În vârstă de 49 de ani, Liviu Emi Althamer și-a început cariera de polițist în 1992, în Mehedinți, și a activat doar în domeniul combaterii crimei organizate, fiind inclusiv investigator acoperit.


S-a transferat la Timișoara acum mai bine de 10 ani, unde a avansat treptat în funcții de conducere, până la cea de șef al Centrului Operațional 2 Timișoara, din 2018. De-a lungul timpului, acesta a coordonat activitățile DGA în mai multe dosare de răsunet din ultimii ani, în vestul țării. Printre acestea, dosarul Moravița 1, care viza corupța din vămile din vestul țării, dosarul în care fosta conducere a IPJ Timiș a fost ridicată de DNA, dar și alte anchete de corupție în care au fost implicați angajați ai MAI.

Althamer a fost împuternicit să țină locul directorului DGA până la ocuparea acestei funcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.