Pompier bănățean, erou în timpul liber: „Nu te speria, micuțule, sunt pompier”

Pompier bănățean, erou în timpul liber: „Nu te speria, micuțule, sunt pompier”

1
DISTRIBUIȚI

Un pompier din Caraș-Severin aflat în timpul liber a reușit să scoată o familie dintr-o mașină răsturnată, formând un lanț uman cu cei care au oprit să ajute până la sosirea echipajelor de urgență chemate prin apel la 112. „Nu te speria, micuțule, sunt pompier”, i-a spus copilului pe care l-a scos primul din mașină.

Mașina s-a răsturnat duminică în localitatea Ghertenis din Caraș-Severin. În mașină erau cinci persoane: părinți, copil de 8 ani și bunici.

În zonă era în trecere un pompier în timpul liber, din Reșița, care a văzut masina răsturnată și a oprit imediat.

Imediat, alte două mașini au oprit la locul accidentului și câțiva oameni și-au oferit ajutorul, astfel că pompierul i-a coordonat și au format un lanț uman pentru a scoate victimele din mașină.

Salvatorul a încercat să ajungă prima dată la copil, dar toate portierele mașinii erau blocate, astfel că a folosit o creangă pentru a deschide portiera din dreptul copilului, pe post de pârghie.


După ce a stabilit că cel mic nu e în pericol de viață, a început scoaterea acestuia din mașină, în condițiile în care copilul era foarte speriat, plângea și striga după părinții lui.

„Salvatorul a câștigat încrederea copilului vorbind cu el, spunându-i ca e pompier, ca e acolo ca să-i salveze pe toți și că va fi bine și el și părinții și bunicii lui, astfel ca băiatul a devenit cooperant, reușind să-l extragă din mașină și predând-l celorlalți oameni veniți în ajutor. La fel a procedat și cu ceilalți ocupanți ai autovehiculului, care au fost extrași din mașină, în siguranță. Timp de aproape 20 de minute, până la ajungerea echipajelor medicale, salvatorul a acordat îngrijiri medicale tuturor victimelor, asigurându-se că aceștia sunt în afara oricărui pericol. Acest salvator, pompierul cărășean pe numele lui Cubin Ion, merită tot respectul și aprecierea noastră a tuturor, modul de acțiune în situații limită a lăsat sa iasă la iveală anii de experiență și dăruire”, a transmis ISU Caraș-Severin.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari Domnule pompier! E bine cand mai exista si Oameni printre romani…
    Felicitari Dragos ca scrii astfel de articole care din punct de vedere material,nu aduc nimic ziarului,pentru ca pe romani nu ii atrag decat mizeriile gen vulpea si ghiolbanu,sau prin dragoste etc…Esti un Om si tu! Bravo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.