Prepară-ți băuturile de vară cu un storcător sau un blender

Prepară-ți băuturile de vară cu un storcător sau un blender

0
DISTRIBUIȚI

Zile lungi cu soare, temperaturi care generează coduri galbene și portocalii și nopți călduroase. Aceasta este rețeta unei veri în România, iar dacă vrei să găsești preparate care să te răcorească puțin, sucurile naturale și smoothie-urile reci sunt două variante care te vor ajuta din plin.

Pe lângă aportul oferit de nutrienți, adăugarea câtorva cuburi de gheață la final va face fiecare zi călduroasă de vară un pic mai plăcută. Dacă această idee îți surâde, înseamnă că foarte curând vei fi în căutarea unui storcător sau a unui blender. Pentru a te ajuta să iei o decizie potrivită nevoilor tale, următoarele rânduri îți vor explica diferența dintre cele două.

Storcătoarele de fructe nu au cuțite, nu folosesc căldură, deci nu există oxidare

În timp ce un blender extrage sucul prin intermediul unor cuțite care funcționează la viteze ridicate, storcătorul de fructe nu folosește cuțite și nici nu funcționează la viteze mari, pentru a păstra toată savoarea și calitatea sucului rezultat. Cuțitele unui blender se încălzesc repede, iar acest lucru distruge o parte din nutrienții pe care ni-i dorim de la fiecare fruct, ceea ce nu se întâmplă la storcătoare de fructe.

În cazul majorității storcătoarelor de fructe, separarea sucului de pulpa fructelor sau a legumelor se face prin presare, nu prin măcinare, tăiere sau mărunțire.


Astfel, se evită oxidarea sucurilor, așa cum se întâmplă la blendere sau în cazul roboților de bucătărie.

Dacă ești una dintre persoanele atente la propria nutriție, nu cred că mai trebuie să subliniem importanța legumelor și fructelor din punct de vedere al beneficiilor pentru organism. Există în prezent o varietate uriașă de aparate electrocasnice care pot obține sucuri din fructe, dar calitatea lichidelor depinde de felul în care sunt obținute.

Smoothie-uri sau sucuri? Pe care le preferi?

Blenderele, tocătoarele și roboții de bucătărie extrag sucul printr-un proces de centrifugare la viteze mari, între 6000 și 13000 de rotații pe minut, mărunțind foarte fin alimentele și obținând astfel un suc pe care-l trec ulterior printr-un filtru. Principala problemă a acestor metode este că, din cauza vitezelor mari, cuțitele se încing și căldura astfel rezultată distruge o parte din enzimele și vitaminele din alimente.

În schimb, storcătoarele de fructe lucrează la viteze mult mai mici, printr-o metodă suavă, care evită oxidarea și încălzirea, ceea ce face ca sucurile să păstreze toată aroma fructelor sau legumelor, precum și un gust mai bun, care să reziste timp de 24-36 de ore.

E adevărat, cu un blender poți obține smoothie-uri sau sucuri dintr-o mulțime de ingrediente, chiar și fructe cu coajă tare, precum nuci, alune sau migdale. În schimb, la storcătoare de fructe poți folosi doar fructe și legume deja bogate în sucuri, care pot fi ușor extrase „la rece”. La blender obții un produs mai bogat în fibre, deci mai sățios și mai hrănitor, dar cele mai multe vitamine le obții doar prin separarea sucurilor la rece în storcător de fructe.

În cele din urmă, un blender este mai satisfăcător din punct de vedere al ingredientelor pe care le poți folosi. Un storcător de fructe îți oferă un rezultat mai sănătos, depinde doar ce vrei sa alegi! Oricare dintre ele îți va oferi satisfacția unei băuturi răcoroase pe timp de vară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.