Președintele Iohannis își cere scuze public. Care este motivul

Președintele Iohannis își cere scuze public. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că își cere scuze public.


În informațiile transmise în cadrul conferinței de ieri, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar, începând cu data de 14 septembrie.

„Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”, a anunțat, astăzi, Administrația Prezidențială.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și sursa citată subliniază că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

„Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”,se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.