PSD are conducere nouă. Sorin Grindeanu: „Nu ne mai permitem să mergem...

PSD are conducere nouă. Sorin Grindeanu: „Nu ne mai permitem să mergem cu oameni cărora le cade pălăria funcției peste ochi”

2
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu este prim-vicepreședinte în echipa propusă de Marcel Ciolacu pentru conducerea Partidului Social Democrat, fostul prim-ministru revenind în partid după o perioadă petrecută la șefia Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), funcție pe care o va părăsi în septembrie. Odată cu alegerea lui Ciolacu în funcția de președinte al PSD, Grindeanu devine prim-vicepreședinte al formațiunii.

„Îmi pare bine că am revenit. Mă simt ca orice român care se întoarce acasă după o călătorie lungă și plină de neprevăzut, iar pentru mine, în politică, acasă înseamnă PSD. Sunt mândru că fac parte din această echipă. Știu că acei oameni de calitate, acei oameni de valoare, cu experiență, acei primari care au făcut foarte multe lucruri bune în România, sunt în continuare aici, în PSD. Dar din păcate, pentru o perioadă, au fost marginalizați, nu au mai fost lăsați să se exprime. A fost o greșeală a celor care au condus atunci partidul. Dar nu e cazul acum să scormonim trecutul, e timpul să vorbim și să privim spre viitor. Ne uităm în trecut doar pentru a învăța să nu mai repetăm greșelile”, a spus Sorin Grindeanu în discursul care a precedat votul social-democraților.

„Trebuie să arătăm că PSD este cel mai bine pregătit partid ca să conducă țara deopotrivă în administrația locală, cât și în administrația centrală.


Urmează alegerile locale. Avem cei mai buni primari, altfel nu s-ar chinui atât să-i fure de la noi. Cine pleacă acum, că e parlamentar sau ales local, niciodată nu va mai fi un om politic respectat. Lașii nu au ce căuta în viața publică, și în mod clar nu au ce căuta în PSD. Aici sunt oameni care au rezistat și în perioade grele, oameni care nu se apleacă la mâna de arginți din bugetul statului aruncați de Ludovic Orban. Urmează o moțiune de cenzură care cu siguranță va duce la căderea guvernului. PSD nu va mai vota niciodată un guvern PNL. Domnule Orban, veți redeveni cel mai cunoscut șomer din România. PSD are trei garnituri de oameni foarte bine pregătiți, care să formeze noul guvern. Imediat după trecerea moțiunii de cenzură vom prezenta echipa și programul de guvernare. PSD are cele mai bune soluții, avem cei mai buni profesioniști, avem cei mai mulți profesori, acești oameni trebuie aduși în față. Este momentul unei revoluții în politica noastră de cadre! Nu ne mai permitem să mergem cu oameni cărora le cade pălăria funcției peste ochi. Am scris în programul nostru de guvernare: fără cumetrii în funcții publice. Selecția trebuie să fie pe criteriul experienței”, a mai spus Grindeanu.

Conform hotnews.ro, o parte dintre liderii locali i-au cerut lui Marcel Ciolacu să renunțe la candidatura pentru șefia PSD și să-l susțină pe Sorin Grindeanu pentru această funcție. Ionel Arsene, Radu Moldovan, Dumitru Buzatu se numără printre social-democrații care i-au cerut acestuia să facă un pas în spate și să-l lase pe Sorin Grindeanu să candideze. Susținut de Paul Stănescu, Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Gabriela Firea, Ciolacu a rezistat presiunilor. Pentru a face pace cu oponenții, Ciolacu a anunțat că-l susține pe Vasile Dîncu pentru funcția de președinte al Consilului Național al PSD.

În cele din urmă, președintele interimar al PSD a fost ales în funcție, cu 1.310 voturi din 1.509.

Echipa cu care a candidat Marcel Ciolacu:

Sorin Grindeanu – prim-vicepreşedinte
Gabriela Firea – prim-vicepreşedinte
Vasile Dîncu – președinte al Consiliului Național

Vicepreşedinţi pe domenii:
1. Lia Olguţa Vasilescu – social
2. Gabriel Zetea – infrastructură
3. Doina Fedorovici – administraţie
4. Mihai Tudose – economie

2 COMENTARII

  1. Fix în pix.
    Sa vezi tu dacă revine PSD ul la guvernare cum sar baronii și grupurile de interese după contracte funcții și bani.
    O să-l mature pe Grindeanu și pe toată gașca din conducere.
    Partidul este condus de baroni locali care aduc voturi nu de aceasta conducere fictiva și aflata n treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.