Radu Nicosevici împărtășește viziunea lui Fritz, dar îl vede favorit pe Robu:...

Radu Nicosevici împărtășește viziunea lui Fritz, dar îl vede favorit pe Robu: „Prezența la vot va fi destul de modestă”

1
DISTRIBUIȚI

Prezent în studiourile on.set, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy, a vorbit despre alegerile locale care vor avea loc în mai puțin de o lună, fiind de părere că în Timișoara doar doi candidați contează cu adevărat.

„Din respect pentru timpul celor care ne urmăresc, discutăm despre cei doi candidați cu șanse reale pentru ocuparea postului de primar. Discutăm de primarul în scaun, care este avantajat de faptul că legislația electorală prevede un singur tur, un mare dezavantaj pentru toți ceilalți candidați. Și discutăm de Dominic Fritz, reprezentatul USR-PLUS. Se pare că în ultimul timp distanța din sondaje s-a micșorat. Suntem într-o conjunctură, cea a pandemiei, care se poate deteriora. Pe de altă parte, se pare că rămâne o singură zi de alegeri, și atunci miza va fi mobilizarea electoratului propriu, nucelul dur și ce poți să strângi pe lângă. După părerea mea, prezența la vot va fi destul de modestă, deci va câștiga partidul care va fi în stare să mobilizeze electoratul”, a spus Nicosevici.

Acesta este de părere că primarul trebuie să fie în principal un om cu viziune, care să se înconjoare cu colaboratori competenți. „În Occident, mai ales în țările nordice, primarul este un om politic cu viziune, iar city-managerul, care câștigă dublu, este cel care se ocupă efectiv de toate problemele cetății. Eu nu fac campanie pentru unul sau altul, dar îmi e clar că în Timișoara am nevoie de o altă viziune. Mă uit la Cluj-Napoca, la Oradea chiar, uite ce înseamnă viziune de om politic: Bolojan renunță la un scaun pentru care nu trebuie să facă niciun fel de efort, înțelege oportunitatea în perspectiva celor 80 de miliarde care vor veni în România, ce înseamnă să gândești la nivel județean, și riscă, pentru că riscă, UDMR-ul e o forță în Bihor.


Asta înseamnă un om cu viziune. Am început să citesc cele 62 de pagini ale programului său, și e clar că are o altă viziune, pe care eu o împărtășesc”, a mărturisit Radu Nicosevici.

Antrepenorul Adrian Cionca, partener de dezbatere în această seară pentru Radu Nicosevici, nu crede că Dominic Fritz s-ar descurca, dacă ar fi ales primar al Timișoarei. „Cu tot dragul pentru domnul Fritz, un băiat educat, l-am cunoscut, îl apreciez că a învățat limba românească foarte repede, însă ce poate să facă un om, oricât de educat ar fi, în 28 septembrie, când va constata că are vreo 380 de angajați în cadrul primăriei, plus celelalte societăți unde consiliul local este acționar? Că nu am văzut, în tot ce am citit despre el, să fi coordonat 10 oameni”, s-a întrebat antrepenorul.

Dacă la Primăria Timișoara președintele Academiei de Advocacy vede o luptă între Robu și Fritz, cu șanse mai mari pentru primarul în funcție, la Consiliul Județean Timiș Radu Nicosevici îl vede câștigător pe Alin Nica. „Miza cea mai mare este la primărie și consiliul local, respectiv funcția de președinte CJT și consilierii județeni. Dacă în Timișoara pe locul întâi se clasează PNL-ul sau USR-ul, și PSD-ul pe locul trei, e un semnal foarte prost pentru PSD. Același lucru se poate întâmpla și la județ, unde USR-ul și PSD-ul se luptă pentru locurile doi și trei, după părerea mea. Pentru USR, locul trei la județ e rezonabil, dar pentru PSD ar fi o tragedie. În mare, probabilitatea să câștige Fritz este destul de modestă. Problema, din punctul meu de vedere, e a ecartului cu care câștigă Robu. O diferență mare ar fi foarte rea pentru noi, cetățenii Timișoarei. La județ, după părerea mea, Nica va câștiga. Dacă Robu pierde la distanță mică, va pierde și șefia filialei PNL, iar lucrurile se vor schimba substanțial, vom asista la o colaborare mai modestă dacă vor câștiga cei doi peneliști”, este de părere Nicosevici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.