Reacția lui Arafat când a fost întrebat dacă și-ar trimite copilul la...

Reacția lui Arafat când a fost întrebat dacă și-ar trimite copilul la școală

0
DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, aseară, la Digi 24, întrebat dacă și-ar trimite copilul la școală, în cazul în care ar avea unul, că „cel mai probabil, da”, dar știind că există măsuri „luate bine și clare”.

În opinia lui Arafat, felul în care se vor deschide școlile trebuie să se clarifice „încă și mai mult cred, să se înțeleagă”, însă cert este că vor fi fie cu elevii în școală, fie cu elevii împărțiți între școală și online.

În același timp, vor exista momente în care anumite școli se vor închide câteva zile, dacă apare un anumit număr de infectări.

Întrebat de moderator dacă ar avea un copil, l-ar trimite cu inima deschisă la școală, Arafat a răspuns: „Cel mai probabil da, dar știind că există măsuri care sunt luate bine și clare, care vor proteja copilul cât mai mult posibil”.

Pe de altă parte, secretarul de stat a spus că ar impune anumite reguli și în familii, mai ales acolo unde sunt persoane în vârstă: „regula este: copilul să nu interacționeze direct cu bunicii, ceea ce nu va fi ușor.


Pericolul real asupra copiilor este minimal. Pericolul este când se întorc acasă și riscul este să se treacă (infecția – n.r.) către bunici. De asta regulile din casă sunt foarte importante: spălarea, dezinfectarea și contact cât mai controlat cu persoanele în vârstă”.

Raed Arafat a vorbit și despre riscul asupra profesorilor, spunând că aceștia trebuie să știe cum să se protejeze. Totodată, în opinia secretarului de stat, cadrele didactice ar trebui să primească și ele măști.

Întrebat care va fi situația acelor copii care sunt duși la școală de către bunici, Arafat a răspuns: „Dacă merge bunicul să ia copilul, nu e nicio problemă, dar bunicul se poarte mască, să meargă cu copilul, îl ia de mână, când ajunge acasă se dezinfectează, nu duce mâna la față. Acestea sunt reguli de protecție minime”.

Conform lui Arafat, purtatul măștii rămâne poate protecția cea mai bună pe care poate să și-o asigure o persoană care merge să ia copilul de la școală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.