Recunoaștere internațională pentru Minola Szikszai și formația R.U.A.: artiștii reprezintă România în...

Recunoaștere internațională pentru Minola Szikszai și formația R.U.A.: artiștii reprezintă România în cadrul unui prestigios festival din Suedia

1
DISTRIBUIȚI

Timișoreanca Minola Szikszai și formația R.U.A. vor participa la unul din cele mai prestigioase showcase-uri din Europa, evenimentul Live at Heart din Orebro (Suedia) fiind unul din evenimentele cele mai cunoscute din acest domeniu. Anual, la acest festival participă aproximativ 300 de artiști din toată lumea, muzica acestora fiind prezentată reprezentanților celor mai mari case de discuri din lume și organizatorilor de festivaluri internaționale. Din cauza pandemiei, în 2020 Live at Heart va avea loc online în perioada 2 – 5 septembrie, iar toți artiștii selectați pentru ediția din acest an vor fi prezenți în 2021 pentru a evolua live în fața publicului. Alături de cei de la R.U.A. în acest an România va fi reprezentată la acest showcase și de către Vizi Imre.

„Una dintre dorințele noastre s-a împlinit pe parcursul carierei R.U.A. și anume participarea la un showcase internațional bine cunoscut în Europa dar nu numai. E drept că de această dată versiunea online a avut câștig de cauza dar în 2021 ne vom vedea în Orebro live și abia așteptăm experiența «face to face». Showcase-urile sunt unele dintre cele mai bune metode de a face networking, de a face export de muzică și în mod cert de a cânta în fața unui public cunoscător, avizat. Pentru noi a fost o bucurie în primul rând și o recunoaștere a evoluției și a eforturilor depuse în ultima perioadă de timp. Am aplicat în ultimii ani, pentru a fi prezenți la Orebro, însă nu a fost timing-ul perfect. Astrele se aliniază atunci când te aștepți mai puțîn. Ne-a încurcat Covid-ul dar echipa Live at Heart a făcut demersurile necesare pentru susținerea evenimentului și deși într- o variantă online cu siguranță va fi «one hell of a show». Ne onorează să fim alături de Vizi Imre, singurii reprezentanți ai României în acest an“, spune Minola, din partea R.U.A. În anii precedenți la acest eveniment au mai fost prezenți din partea României, Vama, Byron și timișorenii de la JazzyBit.

Minola Szikszai pe scena Bega Music Festival

Timişoreanca Minola Szikszai a devenit cunoscută graţie primului concurs de talente desfăşurat la televiziunile autohtone, Alege A.S.I.A, în urma căruia s-a înfiinţat trupa Pops, formaţie care a cântat în anul 2003 pe una din scenele festivalului Sziget din Budapesta.


Pasiunea pentru muzică a artistei care s-a născut în 13 iulie 1988 a venit din fragedă copilărie și înainte de a se muta la București unde a devenit cunoscută pe plan național, Minola a activat și în două trupe locale. În 2016, Minola a revenit în fața melomanilor sub titulatura de R.U.A. şi a lansat albumul de debut.

În vara acestui an R.U.A. a câștigat locul trei al secțiunii creație în cadrul concursului Bega Music Festival desfășurat în Piața Libertății din Timișoara, iar la sfârșitul acestei săptămâni formația va susține un recital în cadrul Flight Festival, eveniment ce va avea loc în perioada 4 – 6 septembrie la Aerodromul Cioca de lângă Timișoara. Pentru această toamnă formația R.U.A. pregătește un material discografic nou iar o altă noutate din tabăra trupei este faptul că la tobe se află Raluca Pascaru.

„Cu această ocazie îi spunem bun venit în R.U.A. Ralucăi Pascaru și drum lung la tobe cu noi. Drumurile noastre s-au intersectat de multe ori, însă abia în această vară ne-am spus DA. Pentru apariția noastră de la Flight Festival, avem acei fluturi în stomac, alături de sentimentul de mândrie că am făcut-o și pe asta. E un boost de care aveam mare nevoie anul acesta, având în vedere circumstanțele, cu atât mai mult cu cât ne pregătim de noul album și s-a muncit mult în studio fără a avea o altă sursă de inspirație zilnică. Oamenii și poveștile, interacțiunea cu publicul ne dau stări și pun amprenta pe muzica noastră. Fiind privați în ultima perioadă de experiența momentului ne-am frustrat, am trecut de la agonie la extaz și invers, dar chiar acest lucru ne-a făcut să călătorim mai mult spre interior. Albumul nou va fi inedit atât că formă, fiind o trilogie cât și că sound fiecare dintre E.P.-uri ce formează întregul, având o notă personală. S-a simțit evoluția personală a fiecăruia dintre noi, se simt provocările atât în versuri cât și în drive-ul pe care l-am imprimat și cu siguranță se deschid porțile unei noi etape. În toamna acestui an facem cunoștință cu R.U.A. numărul doi”, spune Minola Szikszai.

1 COMENTARIU

  1. Parcă sunteți tâmpiți 😀 „Recunoaștere internațională” 😀 O să fie recunoaștere pentru psihopată când a vinde 100.000 albume măcar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.