Ripensia a oficializat înregimentarea sârbului Nemanja Sokovic. Roş-galbenii au renunţat la ideea...

Ripensia a oficializat înregimentarea sârbului Nemanja Sokovic. Roş-galbenii au renunţat la ideea de înscrie o echipă secundă în Liga 3

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timişoara / Facebook

Aşa cum era de aşteptat, Ripensia Timişoara l-a păstrat pe atacantul Nemanja Sokovic. Jucătorul sârb a semnat pe o perioadă lungă, trei ani de zile, după ce a marcat în testele jucate şi a demonstrat că poate fi soluţia căutată pentru postul de vârf împins.

Sokovic (24 ani) a fost la o grupare de eşalon terţ din Serbia ultima dată – 1 Maj Ruma, dar are şi o experienţă în prima ligă slovacă, jucând un sezon la Nitra. A mai evoluat la Čelarevo, Teleoptik, Radnički Šid, Cement Beočin şi Crvena Zvezda Novi Sad în ţara natală.

Aflat iniţial în probe, Nemanja Sokovic s-a remaract în amicale, sâmbătă reuşind o „dublă” în revanşa lui „Ripi” cu Lipova, scor 4-1 la Arad (terenul din Sânnicolau Mic).


El are 1,92 metri înălţime şi are datele ideale pentru numărul 9 care le lipsea roş-galbenilor. Ripensia mai are în lot doar doi atacanţi, pe Denis Golda şi Alexandru Popovici, ultimul fiind utilizat şi în banda laterală. Tot in această vară Ripensia a mai transferat un sârb, pe fundaşul Lalic.

Ripensia, fără trupă în C

„Ripi”, care participă cu prima echipă în Liga 2, şi-ar fi dorit un „satelit” în C. Roş-galbenii însă s-au răzgândit între timp. Principala cauză indicată fiind infrastructura.

Ripensia va disputa următorul joc de verificare sâmbătă, de la ora 18, pe „Electrica”, cu Pandurii Tg. Jiu, formaţie a cărei participare in B e pusă in pericol după ce gorjenii nu au primit certificare de a evolua la acest nivel. Apropo de sezonul de Liga 3, acesta ar urma să aibă un format inedit, cu zece serii a câte zece formaţii, primele două urmând să intre intr-un baraj de promovare. Ultimele două clasate din fiecare serie retrogradează, precum și formația de pe locul 8 cu cea mai slabă linie de clasament

„Ripensia UVT a transmis către Federația Română de Fotbal o cerere privind cooptarea formației a doua în următorul sezon al Ligii 3. FRF a acceptat de principiu solicitarea noastră. Ulterior, în urma unei analize interne privind condițiile care ar trebui îndeplinite în cazul activității unei echipe a grupării noastri în cel de-al treilea eșalon, clubul nostru a anulat solicitarea, din cauza problemelor legate de infrastructură.
Totodată, specificăm faptul că responsabilii FRF au avut întreaga deschiderea față de demersul nostru”, se arată in comunicatul clubului timişorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.