Ripensia a pierdut testul de acasă cu Lipova. Cosmin Petruescu are sub...

Ripensia a pierdut testul de acasă cu Lipova. Cosmin Petruescu are sub comandă un nou fundaş stânga FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a disputat azi pe „Electrica” doar al doilea joc de pregătire al verii şi primul de pe teren propriu al perioadei. Adversara Şoimii Lipova a pus destule probleme şi s-a impus cu 3-2 după ce la un moment dat divizionara C avut chiar un avantaj de trei goluri! Roş-galbenii au stat mai bine fizic pe final, când a marcat ambele reuşite. Cu această ocazie la timişoreni a debutat un nume nou, fundaşul stânga Alexandru Vasilescu (ex-Pandurii).

„Covor” de iarbă e terenul de la Pădurea Verde în comparaţie cu ceea ce era în primăvară, inclusiv tribuna a doua are acum un rând nou de vopsea, dar mai sunt multe lucruri de reparat. Inclusiv în jocul chiriaşei „Ripi”, care s-a mişcat greu în prima parte cu Lipova. După 2-2 la Severin cu FCU Craiova, elevii lui Cosmin Petruescu s-au cam chinuit să găsească poarta în prima repriză. Golda nu a profitat după nouă minute de o eroare a lui Iliescu. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 36 prin Denis Rusu după un fault făcut de T. Călin. Mai mult, peste alte şapte minute s-a făcut 0-2 după o acţiune personală a lui Alexandru Moise.

La reluare lucrurile păreau să meargă tot în favoarea „şoimilor”. Căci în minutul 50 a înscris şi Filimon cu un şut pe jos din interiorul careului. Nimic nu părea să meargă la roş-galbeni, dar ultima jumătate de oră a fost total diferită. Călin a ratat şansa unui gol din apropiere, trimiţând peste, dar apoi nou intraţii şi-au făcut treaba. Alex Popovici l-a prins pe picior greşit pe goalkeeperul vizitator, care a respins de după linia porţii în minutul 74 iar două minute mai târziu Sîrbu a înscris cu capul după o centrare din partea dreaptă. În ciuda presiunii din minutele următoare s-a încheiat 2-3.

„Cu bune, cu rele, un joc bun spun eu, din punct de vedere a ceea ce ne-am propus pentru această partidă. Clar nu pot fi mulţumit de rezultat, chiar dacă venim după două meciuri în decurs de trei zile. Chiar dacă a trebuit să sărim peste etapa jocurilor de pregătire, aceste jocuri de verificare sunt şi jocuri de pregătire. Încercăm să acordăm minute egale tuturor jucătorilor şi la final vom trage linie. Unii dintre ei, cu siguranţă vor profita de opotunităţile pe care le primesc. Alţii, deocamdată nu se ridică la pretenţiile pe care le avem noi, de la o echipă de Liga 2. Într-adevăr a fost 0-3 la un moment dat, pe nişte greşeli personale, greşeli copilăreşti. La fel cum s-a întâmplat şi în precedentul joc de verificare, dar sunt lucruri care pot fi corectate până la primul joc oficial”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Suntem într-o perioadă de pregătire în care ajustăm foarte mult pressing-ul şi contrapressing-ul, astăzi am urmărit foarte mult, am reuşit să le ducem la un nivel destul de un, de aceea şi scorul ne-a fost favorabil… Din păcate, ca şi lot stăm destul de rău, şi în a doua repriză nu am mai reuşit să facem asta, am început să cedăm fizic. Per total sunt foarte mulţumit de ce am realizat la momentul pregătirii în care suntem… Ne dorim în primul rând să creştem jucători tineri, ne dorim să fim cât se poate de sus, nu sub locul”, a spus şi Flavius Sabău, „principalul” Lipovei.

Următorul amical al roş-galbenilor va fi tot pe teren propriu, miercurea viitoare, cu CSU Univ. de Vest, duel practic „reprogramat”.


„Studenţii” şi-au făcut şi ei testarea Covid pentru meciul de mâine (ora 11) pe „Dan Păltinişanu” cu Pobeda Star Bisnov, finala Cupei României, faza judeţeană.

Ripensia: Păduraru – A. Macrițchii, Burdeț, V. Macrițchii, Benea – Stoi, Călin, Neagu – Vasluian, Golda, Tudorache. Au mai intrat: Mociu – Țieranu, Vasilescu, Gladun, Sîrbu, Popovici și Urvanțev. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Şoimii Lipova: Iliescu – Polgar, Bercu, Abel Popa, Filimon – Prună, M. Popa, Simion, Vlad – D. Rusu – Al. Moise. Au mai intrat: Buta, Nagy, Dolga, Stoin, Gavrilă,Bicuschi, Ciubăncan, Grigore, Haţegan. Antrenor: Flavius Sabău.

Alexandru Vasilescu va fi a treia mutare

Foarte probabil, Alexandru Valentin Vasilescu (23 ani) va fi noul jucător al lui „Ripi”. Fundaşul stânga a evoluat constant la Pandurii, unde a adunat 21 de prezenţe în ediţia 2019-20 la nivelul Ligii 2. El a mai fost şi jucătorul lui Dinamo II şi pentru roş-galbeni şi-a făcut apariţia pe finalul partidei.

„E un jucător cu o calitate fotbalistică foarte bună. Îl cunosc de mult timp, a avut o prezenţă constantă la nivelul Ligii 2 la Pandurii Tg. Jiu, e un jucător care cred eu, ne poate ajuta, şi e profilul de jucător de care avem nevoie. E liber de contract, a venit de două zile la noi, e în urmă cu pregătirea fizică, e un jucător tânăr care consider că poate să ajute echipa”, a spus Petruescu despre fundaş.

La oaspeţi a evoluat fostul ripensist Gavrilă. În schimb, Florin Dobie nu a mai fost împrumutat la Lipova şi i se va căuta probabil altă echipă din C. Cu probleme medicale la gazde după jocul de la Severin, Lalic şi Maric au fost menajaţi, la fel ca nou sositul Coulibaly, încă în urmă din punct de vedere fizic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.