Săptămână de sănătate culturală cu teatru, stand up, muzică, expoziții și lansări...

Săptămână de sănătate culturală cu teatru, stand up, muzică, expoziții și lansări de carte, la Izolart Fest

0
DISTRIBUIȚI
Diana Roșca va susține un spectacol de stand up comedy la Izolart Fest

În perioada 25 – 30 august, publicul este așteptat la o doză de sănătate culturală cu teatru, stand up , muzică, expoziții și lansări de carte. Toate acestea se vor desfășura în ceea ce se numește de câțiva ani enclava culturală Ciclova – Socolari – Ilidia – Potoc. IzolArt Fest este organizat de Primăria Sasca Montană, Primăria Ciclova Română, Hugo Models Management și Asociația Culori cu suflet, proiectul fiind cofinanțat de Consiliul Județean Caraș – Severin. Colonizată în ultimii ani de artiști și oameni de cultură din Timișoara, zona a găzduit, aproape în fiecare an, evenimente dintre cele mai diverse susținute de profesioniști în artele spectacolului, arte vizuale, muzică, dintre acestea ieșind în evidență școala de management cultural ce a fost inițiată în anul 2017.

„Din păcate, anul 2020 a adus întreaga lume într-un punct în care este nevoită să își redefinească prioritățile, dar și să găsească formule valide prin care să își poată duce mai departe viața de zi cu zi, sub toate aspectele ei. Iar unul dintre aceste aspecte este Cultura, unul dintre domeniile cele mai greu încercate ale acestui an. Drept urmare, ceea ce în mass-media națională a fost numit Fenomenul Socolari nu a mai putut fi dezvoltat în acest an, dar oamenii locurilor au căutat o variantă viabilă, prin care acest fenomen să nu fie cu totul întrerupt, propunând autorităților publice locale ale comunelor Sasca Montană și Ciclova Română implicarea, alături de sectorul cultural privat, în organizarea, în perioada 25 – 30 august a unui festival de muzică și teatru intitulat sugestiv IzolArt Fest. Ideea a fost îmbrățișată imediat, autoritățile locale dând dovadă că au înțeles pe deplin atât importanța vieții culturale construite în timp în enclava Ciclova – Socolari – Ilidia – Potoc, cât și cea a parteneriatului public – privat în dezvoltarea socială și economică a zonei“, spun inițiatorii Izolart Fest, eveniment al cărui director artistic este regizorul Ștefan Iordănescu.

Deschiderea festivalului va avea loc în 25 august de la ora 19.30 la casa FIKL din Socolari cu o prezentare a lucrărilor și un tur al atelierului pictorului Gheorghe Fikl, urmând ca de la ora 20.30 să se desfășoare spectacolul de teatru NU SUNT EU cu Maia Morgenstern.


Reperul muzical al serii va fi asigurat de un recital susținut de VanDerCris, noul proiect lansat în acest an de către binecunoscutul chitarist Horia Crișovan.

Miercuri 26 august, evenimentele continuă la Casa Teicu, atelier de creație Sepi&Grama, Ilidia de la ora 20.30 cu Carpathian Garden, o satiră contemporană care surprinde evoluția speciilor urbane din peisajul românesc postdecembrist și un concert cu Mircea Baniciu. O zi mai târziu pe platoul din fața Casei de Cultură Potoc va avea loc un spectacol de stand up comedy cu Diana Roșca, „Neîmblânzirea scorpiei“, în care artista îmbină feminismul cu arta flirtului, atrăgând astfel simpatia ambelor „tabere”. Seara va fi încheiată de un recital al unui artist autohton care împletește mai mult decât firesc actoria cu poezia, peste care adaugă un topping fin de muzică, Zoltan Butuc.

Formația 8LIghtMinutes va susține un concert în cadrul festivalului

Vineri 28 august la Casa Fikl din Socolari va avea loc lansarea cărții „Istoria Banatului“ de Victor Neumann, un concert de muzică clasică Evelin & Marius Roman- Ana Molnar, Simion Novac, Victor Părău și o reprezentație a teatrului Auăleu cu spectacolul „HUOOO!!!“.

Seara muzicală de sâmbătă 29 august care se va desfășura pe platoul rock de la Sasca Romană va fi deschisă de formația 8 Light Minutes, formată din István Tóth chitară solo, Abigél Szabó voce, Márk Kelemen percuție, Dávid König chitară bas, respectiv Zsuzsi Fodor voce, chitară ritm. De-a lungul ultimilor ani, trupa a evoluat pe scena mare a Zilelor Culturii Maghiare din Timișoara și a cântat printre altele la festivalul VIBE din Târgu Mureș, sau în deschiderea unor concerte Vița de Vie și Crazy Town (S.U.A.). Celelalte două formații care vor susține recitaluri în această zi în cadrul Izolart Fest sunt Haos – coniderată drept prima trupă de punk din România și Burning Table, grupul format cu nouă ani în urmă de la care melomanii așteaptă cu nerăbdare discul de debut….Festivalul Izolart se va încheia duminică 30 august tot pe platoul rock de la Sasca Romană cu concerte susținute de Leslie Wolf and the Groovemakers, Mike Altrin & Toni Kuhn & Friends și The Different Class.

„Precizăm că pe tot parcursul desfășurării IzolArt Fest regulile de protecție anticovid 19 vor fi strict respectate iar numărul locurilor la fiecare eveniment este limitat. Chiar dacă acestea au loc în aer liber, la intrarea în spațiu fiecărui spectator îi va fi măsurată temperatura și publicul va avea la dispoziție materiale dezinfectante. Purtarea măștii este obligatorie. Întrucât numărul de locuri este limitat, vă rugăm să vă faceți din timp rezervări, la adresa de e-mail izolartfest@gmail.com“, spun organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.