„Noua” SCM Timişoara, „fosta Saracens”, revine pe teren pentru reluarea SuperLigii de...

„Noua” SCM Timişoara, „fosta Saracens”, revine pe teren pentru reluarea SuperLigii de rugby. Cum se prezintă „leii” la Braşov

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM RUGBY Timisoara -Oficial / Facebook

„Leii” din Ronaţ se numără printre primele grupări din oraş care revin la meciurile oficiale. Mâine, CS SCM Timişoara, aşa cum apare acum denumirea fostei campioane, înfruntă Tomitanii Constanţa pe teren neutru, la Braşov, pentru un loc în semifinalele SuperLigii.

Rugbiştii revin de mâine la jocurile oficiale şi clubul a anunţat echipa care va intra mâine pe teren (foto, grafică). „Suntem entuziasmați de revenirea pe teren, dornici de a juca, de a face contact, de a ne relua activitatatea dinaintea pandemiei. Dorul de rugby este în fiecare zi, însă după această perioadă s-a adunat mai multă dorință și mai mult entuziasm. Ne așteptăm la un meci greu, va exista motivație mare de ambele părți, fiecare va dori să arate că merită să urce în semifinală. Am avut o săptămână bună de antrenamente, suntem pregătiți pentru acest meci”, a spus Marius Simionescu pentru site-ul oficial al competiţiei.

Lotul timişorean e format din: Cătălin Fercu, Kemal Altinok, Ionuţ Balaban, Dănuţ Jipa, Horaţiu Pungea, Gabriel Rupanu, Vlăduţ Zaharia, Sorin Pandichi, Damian Strătilă, David Trausan, Dorin Lazăr, Mihai Lazăr, Moa Maliepo, Sebastian Sârbu, Steve Shennan, Andrei Rădoi, Eugen Căpăţînă, Gabriel Conache, Gigi Militaru, Lucian Mureşan, Vlăduţ Popa, Vali Popârlan, Marius Simionescu, Vaovasa Hinckley, Marius Lungu, Tevita Manumua, Vlad Neculau, Paul Perici, Joji Sikote, Samuel Cira, Marian Sabău şi Ionel Melinte.


Aşadar există şi nume noi, precum şi un nucleu de bază „ex-sarazin” rămas.

Partida de mâine, barajul cu Tomitanii Constanţa pentru calificarea în semifinale se dispută pe arena „Noua” din Braşov, jocul începe la ora 15.30 şi e transmis în direct de TVR 1. În celălalt baraj, duminică, „U” Cluj înfruntă Dinamo, în semifinale sunt deja calificate Steaua şi Baia Mare.

Noua imagine a ridicat semne de întrebări

Echipa de rugby fanion a Banatului a trecut prin multe transformări în vară, după cum se ştie antrenorul principal e Valentin Calafeteanu iar cea mai importantă mutare la nivelul lotului a fost sosirea lui Mihai Lazăr din Franţa. În rest a fost destulă linişte în comunicare. Clubul are o pagină nouă de Facebook deoarece cea veche nu a mai putut fi accesată după îndepărtarea vechiului management, situaţie similară cu cea de la baschet. Suporterii vechi au fost surprinşi uşor neplăcut că stema s-a modificat în culorile echipei fanion de fotbal, la rugby prin tradiţie altele au fost nuanţele şi nici echipamentul, deşi nou, nu e foarte spectaculos. „Primăria Timişoara” se află acum pe pieptul rugbiştilor. Veştile bune ar putea fi pur şi simplu că echipa îşi continuă activitatea într-o ligă şi aşa strâmtorată financiar, rezultatele de la testarea Covid au fost negative şi „leii” s-au antrenat pe un gazon îmbunătăţit în Ronaţ. În ceea ce priveşte numele, explicaţia e că pur şi simplu nu mai există colaborare, nici cu practic instituţia iniţiatoare a grupării – Universitatea de Vest, nici cu originalii Saracens London, de altfel această înţelegere cu englezii ar fi fost validă doar în perioada 2014-17 conform actualei conduceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.