Școala de dans contemporan Cadre & Forme prezintă un spectacol cu accesul...

Școala de dans contemporan Cadre & Forme prezintă un spectacol cu accesul gratuit

0
DISTRIBUIȚI

Asociațiile Unfold Motion și Noi Re-Creăm și-au unit forțele încă din 2019 și continuă colaborarea în 2020 în cadrul unui proiect care constă într-o școală de vară de dans contemporan. În fiecare an, proiectul culminează cu un spectacol complex de dans, încărcat de semnificație.

Anul acesta, spectacolul va avea loc în spațiul nou deschis, dedicat creativilor din orașul nostru, Faber Community, în 27 august, orele 20.00. Accesul este gratuit în baza transmiterii unui email la adresa noirecream@yahoo.ro, care să conțină numele participantului/participanților. Accesul și participarea la eveniment se vor face respectând normele în vigoare legate de desfășurarea evenimentelor în spațiu deschis.

Spectacolul de dans contemporan va fi rezultatul muncii intensive și creative a coregrafelor Beatrice Tudor și Lavinia Urcan, care vor lucra timp de zece zile în cadrul școlii de vară, deopotrivă cu profesioniști și cu pasionații de dans contemporan. Coregrafele implicate în proiect au o experiență vastă în domeniu, care garantează calitatea și anvergura spectacolului pregătit. Școala de vară se desfășoară în perioada 17-27 august 2020 între orele 10.00-15.00 la Palladium Dance Club.

Lavinia Urcan

Lavinia Urcan este absolventă a Facultății de Relații Internaționale și Studii Culturale Europene, din cadrul Universității București, și are un masterat în Managementul Proiectelor în cadrul SNSPA București. În anul 2015 a absolvit Facultatea Arte Performative – Studii de Dans (Coregrafie), din cadrul Universității Middlesex, Londra.


În prezent este coregraf, director artistic și manager de proiect al companiei de dans Unfold Motion. Continuă să se dezvolte profesional participând la ateliere și rezidențe internaționale de dans contemporan.

Lavinia este managerul companiei Unfold Motion și președintele asociației cu același nume, coordonatoarea producțiilor de dans din cadrul companiei (atât cele proprii cât și cele comisionate), în calitate de coregraf, profesor de dans și director. Coregrafa organizează și contribuie la organizarea evenimentelor de dans contemporan locale.

În anul 2020, este manager și coregraf al proiectului „The Dance Moving Forward” – un proiect ce presupune producția și difuzarea spectacolului de dans „Connecting Pleasures” în Timișoara, Arad, Deva, Reșița și București.

Beatrice Lupu

Beatrice Tudor este licențiată a Facultății de teatru (din cadrul UNATC București) în Artele spectacolului (Coregrafie) și absolventă a programului masteral de „Creație coregrafică” în cadrul aceleiași universități. Aceasta este coregraf și performer însă își desfășoară activitatea și în domeniul educației prin intermediul dansului contemporan. Ca direcție artistică principală, aceasta își focusează atenția asupra realității cotidiene, fiind un observator activ al acesteia. Spațiul social reprezintă pentru ea o sursă inepuizabilă și dinamică de inspirație. Își dorește să atragă atenția atât asupra diferitelor ritmuri cotidiene (comportamente, conjuncturi, situații) cât și asupra dansului contemporan ca forma de artă utilă în orientarea atenției către realitatea contemporană și sublinierea unor aspecte de interes comunitar. Crede în relația dintre artă și sfera socială și susține că arta este influențată direct de spațiul social pe care îl influențează totodată. Pentru a rămâne conectată cu spațiul coregrafic internațional, participă constant la workshopuri de dans în țară și străinătate.

Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și face parte din programul Timișoara 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.