Sexul frumos și muzica electronică. ARIAS: „Mulți au preconcepția că fetele sunt...

Sexul frumos și muzica electronică. ARIAS: „Mulți au preconcepția că fetele sunt mai mult cu imaginea și nu prea mixează“

1
DISTRIBUIȚI

Scena muzicii electronice cunoscută și sub titulatura de EDM din zilele noastre are parte de o serie de schimbări datorate în principal pandemiei. Deși lumea DJ-ilor și a producătorilor muzicali este dominată de bărbați, în ultimii ani tot mai multe reprezentante ale sexului frumos își fac apariția în „peisaj”, trendul acesta începând să prindă contur și-n țărișoara noastră.

ARIAS este unul din numele cunoscute pentru amatorii de petreceri grație unor seturi susținute în cadrul unor festivaluri cu renume din zonă dar și datorită unor remixuri apreciate pe ringurile de dans. La acest capitol se încadrează remixurile ei la Inna – No Help, Manuel Riva feat. Alexandra Stan – Miami sau ARIAS vs The Motans featuring Irina Rimes – POEM. Seturile ARIAS se axează pe o combinație fericită destiluri ca house, tech house, techno sau EDM.

Începând cu anul 2017, programele puse la cale de ARIAS au fost apreciate la Untold și Neversea, Arad Open Air Festival, Sibiu Music Fest 2019 sau în cluburi ca Liquid (Sibiu), Epic Society (Timișoara), Ponton Casa Baraj – Văliug, Towers (Târgu – Jiu) sau Skin Music Lounge (Iași). Următoarea apariție în fața timișorenilor pentru ARIAS va avea loc în cadrul ediției din acest an a Flight Festival, iar înaintea acestui moment am realizat un interviu în care am aflat cum a fost momentul când a mixat pentru prima oară în fața publicului, care au fost cele mai memorabile party-uri la care a participat și cumse comportă „populația de noapte“ din Timișoara…

– Care e numele tău adevărat?

– Andreea Călinescu.

– Când s-a născut proiectul ARIAS ?

– După o pregătire de aproximativ doi ani, timp în care am avut mai mulți profesori, între care și Jay Ko, în 2017 vara am lansat proiectul ARIAS, an în care după ce m-au văzut câțiva promoteri, am fost prezentă la Neversea și Untold și multe alte evenimente.

– Îți mai amintești cum a fost momentul când ai pus pentru prima oară muzică în fața unui public? Aveai emoțîi, cum ai trecut de acest „examen”? Azi mai ai emoții?

– Daaa! N-aș putea uita… au fost emoțiile constructive pe care am reușit să clădesc ce suntacum. Emoțiile apa rmereu, dar acum au intensitate mai mică. Mereu mă ajută publicul, prin feedback ul oferit. Mă las ghidată de muzică și de vibe-ul petrecerii, emoțiile dispar și rămâne doar energia.

– Cât de importantă este cultură muzicală a unui DJ în zilele noastre? Cât de mult contează tehnica de mixaj? Un DJ bun trebuie să le stăpânească pe amândouă?

– Consider că este foarte importantă cultura muzicală a unui DJ, trebuie să cunoști diversitatea, multitudinea de genuri muzicale. Gusturile diferă iar publicul unei petreceri este foarte complex, rolul unuidj este să-i distreze pe toți, să îi țină în priză, să-i facă să uite de griji și să se simtă liberi. Tehnica de mixaj are tocmai acest rol, de a-ai activa pe oameni și de a nu-i lăsa să se piardă.

– Cât de mult contează marketingul în activitatea unui DJ?

– Este tot mai important pentru activitatea de DJ, mai ales partea de social media. Anumiți artișți / DJ sunt chemați la eveniment în primul rând pentru numărul de followers sau fani pe care îi au și în al doilea rând pentru modul cum pun muzică.


Consider că proiectul ARIAS stă destul de bine la capitolul marketing, dar se mai pot face încă foarte multe lucruri.

– Care au fost cele mai frumoase momente din cariera ta? Ai avut și momente mai puțin reușite? Cum ai trecut peste ele?

– Au fost multe momente frumoase, fiecare unic în felul lui. Dacă ar fi să aleg unul, acesta ar fi răsăritul în contextul Neversea. Scena „Oasis” plină până la orizont de mâini ridicate, eu în fața lor, culorile răsăritului pe cer, sentimentuleste de nedescris… Momentul în care publicul este foarte mulțumit și la sfârșit ovaționează și îți cere să mai pui muzică… Momentele mai puțin reușite sunt acelea în care la un eveniment este public puțin și nu am de la cine să-mi iau energia necesară pentru a ieși prestația așa cum îmi doream.

– Cum ai trecut peste complicată perioadă de pandemie și cum vezi revenirea la „normal” în ceea ce privește clubbingul?

– Această perioada cu restricții a apărut într-un moment în care cariera mea mergea foarte bine și aveam cam 8-10 evenimente pe lună. Revenirea la normal nu cred că va mai fi niciodată și lucrurile se vor schimba foarte mult, de la capacitate mai mică acceptată în locații până la public mai reticent, pe care va trebui să-l redescoperim și să reușim să-l distrăm. Va fi o resetare a întregii industrii. Oricum industria această suferă enorm și consider că pierderea cea mai mare va fi că mulți vor fi nevoiți să se reprofileze.

– Ai realizat o serie de remixuri pentru artișți cunoscuți. Cât de importantă este în zilele noastre activitatea de producător?

– Activitatea de producător consider că trebuie să meargă în paralel cu cea de DJ și în timp aceasta contează mult în stabilirea locului tău în piață, crescându-ți cota.

– Sunt destul de puține femei DJ în România. Cum e această branșă? Consideri că fetele aflate la pupitrul de mixaj au un avantaj față de băieți?

– Da, piața din România încă nu are foarte multe fete DJ, dar consider că este și un avantaj și un dezavantaj. Avantaj pentru că vinzi mai ușor dacă și ai o imagine bună și oamenilor li se pare interesant să vadă o fată la pupitru. Dezavantaj pentru că la început, până nu arăți ceea ce șții să faci, la pupitru ești văzută cu o oarecare neîncredere, fiind totuși o meserie dominată de bărbați. Mulți au preconceptia că fetele sunt mai mult cu imaginea și nu prea mixează.

– Ai mai mixat în Timișoara în trecut. Cum a fost publicul, care este mesajul tău pentru cei care vor veni la Flight Festival?

– Da, am mixat destul de mult în Timișoara, mai ales la Epic Society. În Timișoara este un public foarte fain, fresh, care știe să se distreze. Oamenii sunt deschiși, se simt liberi, se exprimă prin dans și se observă pe chipurile lor că iubesc muzica. Un set „Arias” tocmai asta încurajează. Mesajul meu pentru „Flight Festival” este că după această izolare, comunitatea are nevoie să se întâlnească din nou, pentru scurt timp, dar intens. Let me entertain you!!!

1 COMENTARIU

  1. „Mulți au preconcepția că fetele sunt mai mult cu imaginea și nu prea mixează“ – nu spune nimeni asta, exista doar papagali care spun ca se zice asa ceva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.