Soluția propusă de Titu Bojin pentru reluarea școlii: ore în două schimburi,...

Soluția propusă de Titu Bojin pentru reluarea școlii: ore în două schimburi, bonusuri pentru dascăli

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Titu Bojin, candidatul ALDE pentru președinția Consiliului Județean Timiș, a vorbit la emisiunea PRESSALERT LIVE despre posibile soluții pentru începerea în siguranță a anului școlar.

„Trebuie să recunoaștem la ora actuală, indiferent pe cine supăr sau cui nu-i pică bine, că este un haos total în domeniul învățământului. Mai avem câteva zile și noi nu suntem în stare să stabilim un cadru organizatoric pentru funcționarea școlilor. Discutăm că încep școlile pe 14 septembrie, sunt o serie de copii inclusiv în Timiș care nu au posibilitatea de a fi conectați la internet, care nu au posibilitatea de a avea laptop, tabletă, sau calculator. Eu cred că este și obligația consiliului județean ca în această perioadă, și îl îndrum pe mai tânărul meu coleg, să încerce să adune în jurul CJT, începând de la Prefectură, ISJ, DSP, tot ce înseamnă instituții ale statului care pot să dea o mână de ajutor în ceea ce înseamnă deschiderea școlilor. Trebuie să se găsească variante și pentru copii. Unii pot să se descurce cu tot ce înseamnă partea de calculator, având și condițiile, dar sunt alții care nu pot”, a spus Titu Bojin.

Acesta este de părere că o soluție ar fi împărțirea claselor în două, cu ore dimineața și după-amiaza.


„În primul rând trebuie să se găsească o soluție guvernamentală, dar dacă nu, prin CJT, prin autoritățile locale, să se poată face școala de luni până joi, patru ore dimineața, patru ore după-amiaza, ceea ce presupune că sunt opt ore, putem discuta de 10 ore, să se dea vinerea liber, iar orele suplimentare pe care profesorii le fac în perioada asta, cu înțelegerea deosebită pe care trebuie să o aibă și sunt convins că o au cadrele didactice, așa cum s-a făcut cu medicii, cu o parte din sistemul sanitar. Dacă rămânem în această situație doi – trei ani de zile, ceea ce e posibil, propun să se facă școala în două schimburi, să se reducă la patru zile, ca să-i dăm și profesorului posibilitatea să se odihnească. CJT poate susține anumite cheltuieli, anumite posibilități chiar de premiere pentru modul în care se face”, a declarat Bojin.

„Am propus la începutul pandemiei, în martie, să se dea un pachet sanitar tuturor copiilor până la clasa a VIII-a, un pachet sanitar care să-i ajute pe ei și pe familiile lor, proiect propus de mine. E vorba de 30-35 de lei ca să se dea laptele, cornul, mărul, ce s-a dat, am zis dacă tot nu se mai dă, să folosim altfel banii. Avem ședință extraordinară la CJT în această săptămână, o să mai vorbesc cu profesori până atunci, să găsim o formulă care poate fi acceptată. Normal că e greu pentru un profesor să fie patru ore dimineața, patru ore seara, dar cred că, dacă s-ar găsi o formulă ca la sănătate, sau în alte zone unde se tot dau prime și sporuri, se poate găsi o soluție și pentru profesori”, a mai spus candidatul ALDE pentru funcția de președinte al CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.