Spectacol special în Curtea Franciscană din Timișoara. Numărul de locuri este limitat

Spectacol special în Curtea Franciscană din Timișoara. Numărul de locuri este limitat

0
DISTRIBUIȚI

La mai bine de trei luni de la închiderea teatrelor, Curtea Franciscană a Centrului de Cultură și Artă de pe strada E. Ungureanu devine un spațiu care va face posibilă reîntâlnirea actorilor cu spectatorii și va găzdui Nocturnaliile 2020, care vor debuta sâmbătă, 15 august, de la ora 20.30 cu o nouă versiune a spectacolului „Erendira&bună-sa/remix#10”, tulburătoarea poveste a tinerei copile vândută de propria sa bunică. Spectacolul, pus în scenă de Kocsárdi Levente, este totodată debutul actriței Roxana Orz în rolul principal, ea fiind cea de-a treia interpretă care joacă rolul nesăbuitei bunici.

Spectacolul este pus în scenă de compania de teatru independent Arte-Factum, fiind inspirat de romanul „Toamna patriarhului” și povestirile „Fantastica și trista poveste a Candidei Eréndira și a nesăbuitei sale bunici” și „Un domn foarte bătrân cu niște aripi enorme”, al căror autor este Gabriel García Márquez.


Scrierile cunoscutului scriitor sud-american dau actorilor și personajelor pe care le interpretează prilejul să analizeze linia subțire, continuu fluidă, dintre teatru și realitate. „Încercăm în acest spectacol să vorbim asumat și responsabil despre una din cele mai monstruoase forme de abuz, exploatarea sexuală a unei copile. Dincolo de ficțiunea generală care ne-a inspirat, este o realitate atroce. «Erendira&bună-sa/remix#10» e un spectacol care exorcizează oroarea. Teatru de exploatare și experiment, teatru-școală și teatru militant, însă, mai mult decât orice, este un spectacol de teatru cu actori tineri” explică regizorul spectacolului, Kocsárdi Levente, viziunea sa scenică.

Alături de Roxana Orz, spectacolul îi reunește pe actorii Patricia Gavril, care interpretează rolul Eréndirei, Marin Lupanciuc, Andrei Patcău, Andrei Chifu și Claudiu Surmei. Conceptul, regia și sound-designul spectacolului îi aparțin lui Kocsárdi Levente, scenografia este realizată de Mihai Donici, coregrafia de Alin Radu, dramaturgia de Simona Donici iar videoartist este Olimpiu Vuia.

La acest spectacol vor fi respectate toate regulile de protecție impuse de pandemie, locurile vor fi limitate, iar intrarea la spectacol se va face excusiv prin rezervare, la numerele de telefon 0722.600.016 sau 0752.111.807.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.