Sute de tone de îngrășăminte chimice cu azotat de amoniu, depozitate necorespunzător,...

Sute de tone de îngrășăminte chimice cu azotat de amoniu, depozitate necorespunzător, în Banat

2
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din Caraș-Severin au găsit în depozitul unei societăți comerciale din Oravița 368 tone de îngrășăminte chimice cu azotat de amoniu, depozitate în aer liber.

Polițiștii din Caraș-Severin și Garda de Mediu Caraș-Severin au făcut, luni, un control în depozitul unei societăți comerciale din Oravița, ce are ca obiect de activitate domeniul agricol.

Poliţiştii au descoperit 216 tone de îngrășământ chimic, compus din azotat de amoniu și calciu, ambalate în saci de 600 kg fiecare și 152 de tone de îngrășământ chimic compus din azot, fosfor, potasiu și sulf, ambalate în saci de 1.000 kg.


fiecare, depozitate necorespunzător în aer liber, în condiții neconforme cu normele legale în vigoare.

De asemenea, la aceeași societate comercială a fost găsit un recipient de plastic, de 5 litri, care conținea un produs fungicid, devenit deșeu, cu termenul de valabilitate expirat.

În urma verificării modului de depozitare a deșeurilor periculoase, s-a constatat că acestea erau depozitate într-un spațiu deschis, neacoperit, neîngrădit și neasigurat.

Întreaga cantitate de produse chimice a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice, numai ambalate în locuri protejate și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, iar polițiștii continuă cercetările”, transmite IGPR.

Azotatul de amoniu este o substanță chimică obținută din amoniac și acid azotic, solidă, cristalină, foarte solubilă în apă. Este folosit majoritar în agricultură, sub formă de îngrăşământ granulat, folosit pentru fertilizarea în câmp deschis, a culturilor agricole.

Din cauza proprietăților explozive (în anumite condiții), azotatul de amoniu este clasificat ca precursor de exploziv pentru care există obligația raportării furturilor, pierderilor sau disparițiilor semnificative.

2 COMENTARII

  1. Adică Orăvițenii au o mini bombă atomică, lăsată de izbeliște in buza orașului. Bravo autorități nepasatoare atîta amar de timp. Romania =Liban !!
    Dosar penal si inspectorilor neglijenti atita vreme.

  2. Și cu cele 800 tone din Dunăre, ale aceluiași „fermier” Banat farming sau cum s-ar mai numi firmele prin care spala banii?
    Scuze, e înfipt bine și rudă cu regele Mihai, devii o lăsăm moarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.