Syamasundara de Timișoara: proiectul de muzică electronică al lui Alin Achim pregătește...

Syamasundara de Timișoara: proiectul de muzică electronică al lui Alin Achim pregătește cel de-al treilea album

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul de muzică electronică Syamasundara, inițiat de basistul formației timișorene Cargo, Alin Achim pregătește cel de-al treilea material discografic care poartă numele de „Gates of Devotion“.

„În urmă cu 15 ani, sora mea, Amira, m-a «bombardat» cu piese din muzica electronică, cumva hotărâtă să îmi demonstreze că există și altceva în afară de rock. Eu ascultasem până atunci ceva în direcția asta – Sri Hari, de care auzisem la ISKCON (Societatea Internatională pentru Conștiința de Krishna). Mi-a plăcut atât de mult încât m-am gândit că ar fi interesant să dezvoltăm și noi la Timișoara un proiect ca și acela.


Nu cred că mai este un secret faptul că eu sunt un admirator și un susținător al filozofiei vedice și al Conștiinței de Krishna. În decursul anilor am învățat să-mi lărgesc orizontul muzical și să rup anumite bariere. Eu îi înțeleg pe conservatori, cei care ascultă doar rock fiindcă și eu am fost în acel punct. Dar, și la muzica electronică, există o întreagă lume unde se combină într-un mod foarte interesant cunoștințele muzicale cu tehnologia și creația. Chiar dacă acest gen nu este construit cu «instrumente tradiționale», reușește chiar foarte bine să exprime diverse stări pentru că și cei ce creează astfel de muzică sunt la fel ca și noi, plini de sentimente și trăiri“, explică Alin Achim.

Primele două materiale ale proiectului de muzică electronică inițiat de basistul formației Cargo, numite The Spiritual Master și Dashavatara au reprezentat o reală surpriză pentru melomanii autohtoni și pot fi ascultate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.