Titu Bojin: CJ Timiș are bani rămași nefolosiți cât întreg bugetul altor...

Titu Bojin: CJ Timiș are bani rămași nefolosiți cât întreg bugetul altor județe. Ce spune despre posibilele alianțe după alegeri

1
DISTRIBUIȚI

Invitat în studiourile on.set, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Titu Bojin, candidatul ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Judțean Timiș nu s-a ferit să-l critice dur pe actualul ocupant al postului, fostul său coleg de partid Călin Dobra.

„Uitați-vă care sunt rezultatele ultimului mandat, cu tot respectul, că a fost coleg cu mine, a fost vicepreședinte, n-a reușit să învețe tot ce trebuie. Astăzi vorbim de un excedent bugetar. Să ai vreo 120 de milioane de euro buget, să ai obiective foarte frumoase în județ, cum ar fi stadion, sală polivalentă, drumul către Moșnița patru benzi, drumul către autostradă, prin Giarmata, la fel, spitalul de psihiatrie care trebuia să fie reabilitat, e vorba de lucrări pentru care nu ai nevoie de bani de la București, ci ai nevoie de un om care să știe ce să facă, iar eu consider că sunt un astfel de om. Am lăsat în urma mea, când am fost la CJ Timiș, aproximativ 200 de kilometri de drumuri noi făcute, din pământ, aproximativ 300 de drumuri reparate și o serie de proiecte pe care le-am lăsat, unele în studiu de fezabilitate, dar altele cu proiectul gata făcut. Sunt județe care n-au avut pe an 150 – 200 de milioane de lei buget, cât avem noi excedent. Bineînțeles că am și pierdut din ei, care au fost dirijați de guvern către partea socială”, a spus Titu Bojin.

Acesta consideră că faptul că la putere se află un guvern liberal nu este o scuză pentru președintele social-democrat al CJ Timiș. „Eu vorbesc de patru ani, nu de câteva luni, de când a venit guvernul liberal. Eu întreb, în cei patru ani, de ce nu s-a dat drumul la investiție? Pentru că au stat și s-au contrazis primarul Timișoarei cu președintele CJ, nu au reușit să ajungă la un numitor comun, în deosebi în ceea ce privește un stadion, dar și pe zona drumurilor au fost discuții, și în aceste condiții s-a ajuns să arbitreze Ministerul Dezvoltării și să vină CNI-ul, care chipurile ar fi trebuit să dea bani.


Dar de ce să stăm după bani de acolo? Noi nu ni-s Teleormanul, județul are o putere economică între primele trei – patru ale țării. Oricând sunt bineveniți banii de la CNI, dar demararea investiției, începerea proiectului se puteau face. Degeaba ne facem poze pe centura Timișoarei, nu se potrivesc nici cu funcția de președinte al CJ Timiș, nici cu funcția de primar al Timișoarei, aia aparține de Ministerul Transporturilor, de CNAIR”, a declarat fostul șef al Administrației Bazinale de Apă Banat.

Bojin, care a fost ales pentru prima oară consilier județean în anul 2000, a vorbit și despre candidatul PNL. „Alin Nica este un copil bun, a fost un primar de comună mai mică, dar vă rog să observați că până la funcția de președinte al consiliului județean, eu și ceilalți președinți am fost consilieri județeni, eu sunt la al cincilea mandat. Ca să vii direct pe funcție e foarte delicat, e mare diferența. Am fost și eu primar la Remetea Mare, dar e mare diferența între a fi primar, chiar și de oraș, și a fi președinte de consiliu județean. În lista noastră de consilieri nu sunt somități pe hârtie, vor fi oameni care vor munci lângă mine, oameni care vor fi în stare să ducă un proiect. Spuneam de candidatul PNL, un băiat tânăr, de perspectivă, dar parcă l-aș vedea o tură, patru ani, lângă unul cu experiență să vadă ce înseamnă CJ. E cu totul altul nivelul de activitate. Poate avea perspective pentru viitor, cu un pic de experiență, peste patru ani ar putea fi un bun candidat la președinția CJT, dar din păcate nu mai poate fi consiler, fiind scos din listă de partid. Nu trebuie să dai la o parte experiența doar de dragul tinereții”, este de părere Titu Bojin.

Candidatul ALDE este dispus la orice alianță, după alegeri, în interesul județului. „Nu am idei preconcepute că fac alianțe doar cu unii sau doar cu alții. În funcție de rezultate, îmi doresc să fie o alianță largă, așa cum am vrut înainte. Mi-aș dori să fim toți împreună, din toate partidele, să facem tot ce nu s-a putut face în ultimii ani. Nu exclud niciun fel de alianță, nici de stânga nici de dreapta. Dacă voi fi președintele CJ și voi merge pe ideea de a servi oamenii, de a face proiecte, de a lucra la ceea ce trebuie, și să nu ne batem. Dacă am ajuns să ne mâncăm între noi, că unii sunt pe liste alții nu, stânga se mânâncă cu stânga, dreapta cu dreapta. Lucrurile astea trebuie să se liniștească, și acolo e nevoie de un om cu experiență”, a mai spus Bojin.

1 COMENTARIU

  1. Dom’ Titu, e cam varsta de pensie. Altii isi leagana nepotii nu tanjesc la „ciolanul judetean”. Parca ai peste 65 de ani. Toti aveti experienta, toti stiti de toate, dar nu va aud pe vreunul sa lasati locul unui tanar, ca, deh , ati muncit destul. Nu. La vremuri noi, tot voi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.