Titu Bojin la PRESSALERT LIVE: „Nu cred că se poate spune despre...

Titu Bojin la PRESSALERT LIVE: „Nu cred că se poate spune despre mine că sunt un traseist politic”. Ce îl deranjează la campania electorală a marilor partide

0
DISTRIBUIȚI

Titu Bojin, candidatul ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost prezent în studiourile on.set, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Deși a trecut pe la trei partide în ultimii patru ani, acesta nu se consideră un „traseist politic”.

„Nu cred că se poate spune despre mine că sunt un traseist politic. Am fost președintele CJT în funcție în 2016, iar la întocmirea listei pentru alegeri, Bucureștiul, domnul Dragnea pe atunci, a considerat că nu mai e nevoie să fiu eu pe listă. Atunci, în ultima zi, am vorbit cu cei de la UNPR, care atunci erau în alianță cu PSD-ul, am candidat și am câștigat trei mandate de consilieri. Acum, după patru ani în care am avut tot felul de oferte, de a veni la PSD, de a schimba președintele filialei, s-au făcut sondaje de către PSD și Pro România, care au arătat că am șansele cele mai mari ca să mă pot bate cu candidatul PNL-ului și să câștig alegerile. Au fost făcute în ultima lună aceste sondaje. Până la urmă cele două au luat hotărârea să nu mergem împreună, mai degrabă din cauza rivalității dintre ei, decât cu mine. În aceste condiții, era clar că își vor pune fiecare candidați proprii. Eu am militat mult în ultimele șapte – opt luni pentru a realiza această alianță de centru-stânga, PSD, Pro România, ALDE, UNPR și alte partide care voiau să vină cu noi. În aceste condiții am considerat că este de datoria mea, datorită rezultatelor bune din sondaje, datorită unor cetățeni care mi-au spus să candidez”, a spus Titu Bojin.

Acesta nu uită că unii adversari l-au trimis să-și îngrijească nepoții, în ideea că este prea bătrân pentru a mai candida.


„Sunt și unii care mă persiflează, care-mi tot dau sfaturi să mă retrag, să stau cu nepoții. Chiar unii de la Pro România, care n-au făcut nimic până acum, tot insistau pe ideea asta. Le-am mai spus și le mai spun că am grijă eu de nepoți și de cei care sunt în familia mea, și mă chinui să am grijă și de ceilalți oameni din județul Timiș. Mă emoționez tot timpul când vine vorba de nepoți, de familie. Am fost, dacă vreți, jignit, pentru că nu a fost pusă elegant această trimitere a celor de la Pro România, nu le face cinste și o să le tot aduc aminte în campanie. Le doresc să ajungă ca mine, să aibă opt nepoți, să se poată mândri cu ei”, a declarat Bojin, care a mai ocupat funcția de președinte al CJT între 2012 și 2016.

Fostul șef al Administrației Bazinale de Ape Banat consideră că marile partide rispesc prea mulți bani în pre-campanie și în campania electorală. „Cum să ai panourile, meșurile alea de 250 de metri pătrați, care cred că costă cel puțin 3.000 de euro una, nu mai vorbesc de chiria pe spațiu. Sunt partidele pe care le știm, PSD, PNL, USR, Pro România, care au probabil 20-30-40 de astfel de meșuri. Ăia sunt bani. De unde? ALDE n-are. Noi am hotărât că vom merge la două cămine de bătrâni și am făcut donație înainte de campanie, ca să nu fie discuții, și nu vreau să mă pun pe niciun fel de afiș, pe niciun perete. Flyere vom face, dar cum poți să-ți permiți să faci asemenea minunății numai să te vadă cineva. Am fost la PSD, dar haideți să fim serioși, ce e acum n-a fost. Aveam panouri de 3/4 metri, de 2/3, pe la intăririle și ieșirile din oraș. Dar minunile astea pe care le vedeți începând din centru și până la margine, pe blocurile cu 10 etaje, nu sunt normale. Nu eram de acord nici dacă eram candidatul PSD. Putem face alte acțiuni, nu mă vedeați pe mine pe panourile alea de 250-300 de metri pătrați. Cred că oamenii mă cunosc din ceea ce am făcut și la CJT și la Ape”, a mai spus Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.