Turiști din Timiș rătăciți în Retezat, salvați în miez de noapte de...

Turiști din Timiș rătăciți în Retezat, salvați în miez de noapte de jandarmii montani

0
DISTRIBUIȚI

Șase turiști din Timiș au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani hunedoreni după ce s-au rătăcit într-o zonă periculoasă a masivului Retezat, sâmbătă seara. Aceștia au fost găsiți și aduși în siguranță la barajul Gura Apelor, după miezul nopții.

„Sâmbătă, în jurul orei 19.55, jandarmii montani hunedoreni au fost sesizați, printr-un apel la numărul de urgență 112, cu privire la faptul că șase persoane care coborau pe un traseu marcat cu cruce albastră, din munții Retezat, s-au abătut de la acesta și s-au rătăcit.


Apelul a fost efectuat de către una din cele șase persoane, care a comunicat faptul că se află într-o în zonă curpinsă între lacul Zănoaga și barajul Gura Apelor. În jurul orei 20.00, o echipă formată din șase jandarmi montani, din cadrul Posturilor Montane Râu de Mori și Nucșoara, a plecat către persoanele rătăcite în baza coordonatelor GPS relatate de apelant. În jurul orei 22.10, persoanele rătăcite au fost găsite de către jandarmii montani într-o zonă foarte greu accesibilă, râpă cu pereți abrupți și bolovani ce se desprindeau. Locul în care au fost găsite persoanele a corespuns coordonatelor GPS date de acestea. Pe parcursul a trei ore, cei șase turiști au fost coborâți până la drumul de sub barajul Gura Apelor, fiind ghidați la fiecare pas de către jandarmii montani. De acolo, turiștii au fost conduși la locul unde aveau parcate autoturismele. Cei șase turiști, trei bărbați și trei femei, domiciliați în județul Timiș, cu vârste cuprinse între 33 și 40 ani, erau epuizați, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acțiunea s-a desfășurat în condiții extrem de dificile, într-o zonă abruptă, fiind îngreunată de lipsa de vizibilitate”, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara.

SURSA FOTO: IJJ Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.