Un bărbat cu handicap, căzut dintr-o barcă, salvat de la înec de...

Un bărbat cu handicap, căzut dintr-o barcă, salvat de la înec de doi pescari care au crezut că au prins un pește

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat cu handicap a fost salvat de la înec, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de doi pescari care au crezut că au prins un pește uriaș. Incidentul s-a petrecut în județul Arad, unde barca în care se aflau trei bărbați, între care și cel cu handicap, s-a scufundat.

În jurul orei 00.30, jandarmii, pompierii și polițiștii din Arad au fost alertați că o barcă pe râul Mureș, în zona localității Milova, s-a scufundat, iar bărbații din barcă au căzut în apă și încearcă să iasă la mal.

Conform Jandarmeriei Arad, trei bărbați s-au urcat într-o barcă cu vâsle, al patrulea rămânând la mal, iar la un moment dat barca a luat apă și s-a scufundat.


Bărbații căzuți în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtați în aval de curentul apei, iar la un moment dat cei trei bărbați s-au depărtat unul de celălalt din cauza curentului puternic și a întunericului.

Au fost purtați de ape câțiva kilometri, iar în zona localității Ususău bărbatul cu handicap locomotor s-a agățat întâmplător în linia unei undițe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla la pescuit în acea zonă.

„Crezând că este o captură uriașă, cei doi pescari au depus eforturi mari să-l aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură în momentul în care și-au dat seama că marea captură este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă și au aflat împrejurările în care s-a produs acel eveniment, sunând imediat la 112. Ceilalți doi bărbați au reușit să iasă din apă, unul pe un mal, celălalt pe altul, însă dezorientați nu au mai putut înainta, fiind blocați din cauza vegetației și a întunericului”, arată sursa citată.

Salvatorii au plecat în căutarea celor trei bărbați dați încă dispăruți: „Jandarmii pe un mal, polițiștii pe celălalt mal și pompierii prin apă cu barca din dotare. După aproximativ două ore de căutări în zone greu accesibile, doi bărbați au fost găsiți de către polițiști pe un mal al apei, iar celălalt bărbat de către jandarmi pe malul opus, la kilometri distanță de locul în care s-au lansat pe apă. Cei patru au fost recuperați și predați echipajelor de ambulanță în vederea efectuării unui consult de specialitate, având în vedere timpul petrecut în apă. Nu au necesitat internare, fiind în afara oricărui pericol”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.