Visul unei nopți de vară – Recitaluri de muzică clasică, pe stradă,...

Visul unei nopți de vară – Recitaluri de muzică clasică, pe stradă, în Timișoara și Arad

0
DISTRIBUIȚI

„Visul unei seri de vară” – serie de două evenimente de muzică clasică – va avea loc în Timișoara și Arad, aducându-i în fața publicului meloman pe tinerii participanți la cursurile de măiestrie Romanian Chamber Orchestra.

Romanian Chamber Orchestra este singurul proiect care reunește diaspora acasă și oferă muzicienilor români, recunoscuți pe plan internațional, o platformă excelentă prin care să pregătească viitorul muzical al țării (program educațional), cu ajutorul competențelor deprinse la unele dintre cele mai renumite universități de muzică din lume. Evenimentele vor avea mâine, 13 august, de la ora 20, la Arad, în complexul rezidențial Red 3 (zona dintre blocurile R17 și R20) și pe 15 august, la ora 20.00, la Timișoara – Vivalia Grand (Str. Zimbrului, Nr. 9).

„Visul unei seri de vară” este o serie de două evenimente realizate de către Tribul Artistic în parteneriat cu Fundația Alber, scopul fiind încurajarea tinerilor participanți la cursurile de măiestrie Romanian Chamber Orchestra să concerteze în fața publicului iubitor de muzică clasică.

Tinerii vor susține recitalurile de muzică clasică în aer liber, iar evenimentele se vor desfășura urmând toate măsurile impuse de oficialități, ținând cont de reglementările în vigoare: se vor respecta regulile de distanțare socială, iar purtarea măștii este, desigur, obligatorie.

Dat fiind numărul limitat de bilete, acestea au fost epuizate în 24h de la lansarea evenimentului pe pagina de Facebook a orchestrei Romanian Chamber Orchestra.


Cu toate acestea, organizatorii încurajează rezindenții, care nu vor să rateze concertul, să urmărească recitalurile chiar din propriul balcon. Cursurile de măiestrie interpretativă (pentru vioară, violă, violoncel și grupuri de muzică de cameră) au loc la Timișoaraunde sunt așteptați 43 de tineri români din țară și din străinătate, cu vârste curpinse între 10 și 30 de ani. Masterclass-urile sunt organizate de Romanian Chamber Orchestra sub tutela unui parteneriat educațional cu Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru și Clubul Rotary Opera Timișoara.

„Participarea la cursuri de măiestrie interpretativă este decisivă în dezvoltarea oricărui muzician. Este locul unde acesta intră in contact cu alți profesori, care au o abordare similară sau diferită față de aceea care o are profesorul de la clasă, însă scopul este unic, anume, performanța în domeniul muzicii. Profesorul, alături de familie, are un rol decisiv în dezvoltarea societății în care ne dorim să trăim. Din acest motiv, consider că profesorul trebuie să fie în primul rând un mentor, un model de urmat atât în societate, cât și în profesie”, a declarat Ladislau Cristian Andriș, Director Artistic al Romanian Chamber Orchestra.

În luna august, Romanian Chamber Orchestra invită publicul să participe la două concerte ținute în aer liber la Timișoara (18 august, Grădina de vară „Capitol”) și la București (19 august, în curtea Ateneului Român). Adițional celor două concerte susținute în prezența publicului, în data de 20 august Romanian Chamber Orchestra va susține un concert inclus în seria „Moștenitorii României Muzicale”, la Sala Radio din București, unul cu porțile închise, care se va transmite LIVE pe postul Radio România Muzical, precum și pe posturile din rețeaua European Broadcasting Union.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.