Voichiţa Lăzureanu vrea „creşterea calităţii vieţii” în Timişoara dacă ajunge primar. Cum...

Voichiţa Lăzureanu vrea „creşterea calităţii vieţii” în Timişoara dacă ajunge primar. Cum se situează în antiteză candidata PSD faţă de actualul edil-şef

0
DISTRIBUIȚI

Voichiţa Lăzureanu vrea să fie prima femeie în scaunul de primar al Timişoarei. „În politică sunt nouă, …am această tărie de a încerca”, a spus candidata PSD la emisiunea PRESSALERT LIVE. Spre deosebire de actualul edil-şef al oraşului de pe Bega, fostul manager al Spitalului „Victor Babeş” promite că se va consulta cu echipe de specialişti când va lua decizii pentru binele tuturor.

„Cred că a venit momentul şi pentru o femeie, sunt multe femei care au condus şi conduc, le-am văzut de-a lungul timpului, regina Angliei… Timişoara mi-a dat tot ce am eu acum, născută, crescută, căsătorită, copii, aici am făcut şcoala, aici am fost la facultate, aici e casa mea. Cred că a venit timpul să întorc înapoi comunităţii din Timişoara… Cred că pot să schimb ceva, cred că sunt alegerea sănătoasă pentru Primăria Timişoara. E un haos total acolo, plecând de la financiar, dar nu numai… Atunci, de ce nu o femeie?”, a mai spus aceasta despre ce „o mână” în luptă.

Fostul manager al Spitalului „Victor Babeş” şi-a rezumat candidatura cu următorul slogan: „Alegerea sănătoasă pentru Timişoara, pentru creşterea calităţii vieţii!”. „Îmi doresc o creştere a calităţii vieţii, sănătate prin tot ce înseamnă ea. Sănătatea nu se raportează doar la boală şi însănătoşire. Vorbim de un concept, de o calitate a vieţii. Calitatea vieţii în Timişoara nu e de cea mai înaltă factură. Atunci cred că menirea unui primar e să crească atât calitatea omului, cât şi a întregii comuniţăţi şi al întregului oraş.


Nu vorbim doar de boală, vorbim de poluare, educaţie, de sănătate, de arhitectură, şosele, de tot ce înseamnă construcţia unui oraş”, a explicat Lăzureanu.

Candidata PSD pare să se situeze în antiteză cu abordarea actualului edil-şef al Timişoarei: „Cred că domnul primar trece prin filtrul gândirii personale. Nu e rău, dar cred că a rămas blocat în filtrul gândirii personale… Era internetului ne poate face să credem orice, depinde cât eşti de ancorat în realitate. Dacă te duci să stai de vorbă cu cetăţenii, sigur, sunt şi cetăţeni foarte mulţumiţi, sunt şi cetăţeni mai puţin mulţumiţi şi cetăţeni nemulţumiţi. Eu fac parte din categoria cetăţenilor care-şi doresc un trai mai bun. Să încercăm să facem din Timişoara Mica Vienă, să facem oraşul din sud-estul Europei cu cea mai bună calitate a vieţii”.

Voichiţa Lăzureanu l-a criticat pe Nicolae Robu pentru că nu se consultă cu o echipă de specialişti în deciziile luate şi se vede pe ea ca un primar „care-şi doreşte să formeze o echipă, care să lucreze cu oameni care sunt specialişti fiecare pe domeniul său, care să aibă o viziune care să împingă Timişoara către bunăstare. Către oameni fericiţi, care să zâmbească, să nu mai fie preocupaţi de traiul nu foarte bun pe care îl au acum”.

Candidata PSD a spus că e dispusă să se alieze cu celălalt pretendent „de stânga” la Primăria Timişoara, de asemenea medic, Marius Craina, propunerea Pro România. „E un om minunat, un prieten de mulţi ani, a asistat şi la naşterea fetelor mele. Ce va fi vom vedea, ceea ce putem construi împreună şi eu sper să rămână deschis şi să avem suficientă capacitate de management a acestei situaţii încât să obţinem cea mai bună, nu neapărat înţelegere, ci cea mai bună, de ce nu, alianţă, timpul va spune şi va demonstra dacă am avut sau nu dreptate. Ori să trecem peste anumite orgolii de partid şi să facem ceea ce e mai bine pentru Timişoara”, a concluzionat Lăzurescu. Aceasta a precizat că nu va fi în mod sigur pe lista de consilieri, căci nu şi-ar dori această postură într-o administraţie condusă de PNL sau USR. Lăzureanu a precizat că prietenia cu Sorin Grindeanu a fost „un factor decisiv” în alegerea de a candida din partea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.