Zeci de dosare penale pentru infracțiuni silvice în România, în ultima săptămână

Zeci de dosare penale pentru infracțiuni silvice în România, în ultima săptămână

0
DISTRIBUIȚI

Peste 70 de dosare penale și sute de amenzi au dat polițiștii în urma a 574 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de IGPR, polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului forestier, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic, în perioada 31 iulie – 6 august, la nivel național.

Sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din IGPR, au fost făcute 574 de controale, pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

„Au fost verificate 210 obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.


Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 76 de dosare penale, fiind cercetate 72 de persoane și au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 257.500 de lei”, anunță Poliția Română.

De asemenea, polițiștii au confiscat 784 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 234.400 lei.

Au fost înregistrate șapte apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, unul dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.