ACS Poli, eliminată la penalty-uri din Cupa României. Pobeda Stár Bišnov şi...

ACS Poli, eliminată la penalty-uri din Cupa României. Pobeda Stár Bišnov şi Ghiroda s-au calificat în turul 2

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

ACS Poli a început sezonul cu o expulzare din competiţia K.O. Elevii lui Silviu Bălace au condus-o pe colega de eşalon Gloria Lunca-Teuz Cermei cu 2-0, dar au fost egalaţi şi au cedat apoi la lovituri de departajare cu 4-2 după ce scorul a fost 2-2 atât la finalul primelor 90 de minute, cât şi după cele două reprize de prelungiri. Alte două timişene au obţinut calificarea în faza următoare a Cupei: „bulgarii” de la Pobeda Star Bisnov au trecut cu 4-2 de conjudeţeana Fortuna Becicherecu Mic, în timp ce CSC Ghiroda s-a impus cu 1-0 la Deva.

ACS Poli a început bine jocul de pe „Electrica” care a contat pentru turul I al Cupei României. Bălace şi-a trimis şi fiul în teren în formula de start: Toma – David Bălace, Plută, Bilia, Sporin, Hecsko, Daminuţă, Rosenblum, M.


Călin, Românu şi Matiş. Gazdele au deschis scorul printr-un nou sosit chiar din tabăra adversă, Claudiu Matiş, în minutul 26, iar înaintea pauzei juniorul Bălace a contribuit la golul de 2-0, centrarea sa, la care au sărit Matiş şi Hecsko, depăşindu-l pe portarul advers. Oaspeţii, întăriţi cu tineri de la UTA pe ultima sută de metri, au marcat imediat prin Mohaci, care l-a învins pe Toma cu un şut de la peste 20 de metri. Gloria a egalat apoi în repriza a doua prin Salka. Nu s-a mai marcat în timpul rămas şi nici în prelungiri, astfel că s-a recurs la loviturile de departajare. Daminuţă nu a greşit, dar au făcut-o doi dintre colegii săi iar Cermeiul s-a impus în cele din urmă cu 4-2 la penalty-uri – 6-4 total.

O altă timişeană din C eliminată a fost Fortuna, în fapt ASU Poli generaţia 2003. Tinerii lui Iulian Prodana au deschis scorul prin Cristodulo la Dudeştii Vechi, dar până la pauză au încasat nu mai puţin de patru goluri de la divizionara D din vestul judeţului. „Bulgarii” au dedicat reuşitele regretatului Eugen Ciocan, decedat la finele lui august într-un accident auto. Oaspeţii din C au mai punctat o singură dată, în partea a doua, prin Jorza.

Singura divizionară C timişeană câştigătoare a fost în schimb CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, care a câştigat pe terenul colegei de eşalon CSM Deva cu 1-0 prin penalty-ul transformat de Răzvan Ghinescu în prelungirile reprizei secunde.

În turul II al Cupei va intra în competiţie şi CSC Dumbrăviţa, cea mai bine clasată timişeană în ediţia trecută a Ligii 3.

În weekend, sâmbătă, echipele timişene din C, repartizate în Seria 8 a Ligii 3 încep campionatul cu următoarele dueluri: Avântul Periam – ACS Poli, CSC Dumbrăviţa – Fortuna Becicherecu Mic şi CSC Ghiroda – Crişul Chişineu Criş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.