Adam Crăciunescu, fostul director Romsilva candidat pentru Consiliul Local Timișoara: Parcă este...

Adam Crăciunescu, fostul director Romsilva candidat pentru Consiliul Local Timișoara: Parcă este un oraș mai murdar, mai prăfuit decât acum 10 ani

1
DISTRIBUIȚI

Pro România a susținut astăzi o conferință de presă în zona Pădurea Verde din Timișoara, candidații formațiunii vorbind despre o parte dintre punctele programului lor electoral, cum ar fi conceptul de smart city sau curățenia care lasă de dorit din oraș.

„Prin aplicarea conceptului smartcity, prin aplicarea tehnologiei, putem să depistăm în cel mai scurt timp cu putință toate caracteristicile poluării în diversele zone ale Timișoarei, astfel încât să fim informați al secundă despre nivelul de poluare din oraș. Un aspect desoebit de important, pentru că așa se pot lua măsuri imediate, cetățenii pot fi informați, ar fi o măsură excepțională pentru sănătatea lor. Curățenia e foarte deficitară în multe dintre zonelele pe care le-am vizitat. Un oraș inteligent poate introduce containere cu senzori care să semnaleze umplerea lor, iar în acel moment instituțiile care se ocupă de curățenie pot lua măsuri imediat”, a spus Marius Craina, candidatul Pro România pentru funcția de primar al Timișoarei.

Adam Crăciunescu, fost ministru secretar de stat, dar și șef al Romsilva, acum candidat pentru un post de consilier local, consideră că modul în care orașul se ocupă de gunoi este total ineficient.

„Condiția de bază în creșterea confortului locuitorilor este să asigurăm curățenia în oraș.


Crearea unui ecosistem funcțional, sănătos și prietenos este proiectul pe care noi vrem să-l propunem în programul nostru. Constat cu regret că la Timișoara, după 10 ani de la implementarea sistemului integrat de management al deșeurilor nu s-a realizat mai nimic, parcă este un oraș mai murdar, mai prăfuit, decât cu 10 ani înainte. S-au făcut eforturi pentru colectarea selectivă a deșeurilor, de a avea o stație de selectare a deșeurilor la Timișoara. Prin acest proiect se urmărea reducerea cantității deșeurilor care se transportă la Ghizela, să se sorteze și să se recicleze o parte din deșeuri, lucru care nu s-a întâmplat. Sunt atâtea firme care se ocupă de curățenie în oraș, dar constatăm cu părere de rău că nu se realizează ce s-a propus prin acest proiect. Deșeurile verzi se duc la Arad, cu costuri suplimentare, fără să avem stația de compostare mult-promisă de către Retim, în colaborare cu autoritățile. De asemenea, stația de reciclare de la Colterm nu funcționează la parametri proiectați, în așa fel încât să putem pune pe piață deșeuri reciclabile folosite în industrie. Nu vreau să mă leg de stația-pilot de la Colterm, care a fost o investiție mare care să producă energie. Singura stație care zic că funcționează este cea de pe Uzina de Apă, care produce într-adevăr energie bio, care e pusă la dispoziția Coltermului și de fapt nu beneficiază direct orașul Timișoara, așa cum era proiectată, pentru asigurarea iluminatului public”, a spus Crăciunescu.

Acesta, în calitate de fost șef al Ocolului Silvic Timișoara, consideră că Pădurea Verde poate fi „arma secretă” a orașului în lupta cu poluarea. Acesta speră că pădurea va trece în administrarea autorităților locale, iar că următoarea administrația va implementa proiecte necesare în zonă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.