Administrația Robu continuă să sfideze legea, ignorând ordinul de suspendare a lucrărilor...

Administrația Robu continuă să sfideze legea, ignorând ordinul de suspendare a lucrărilor în zona Catedralei Mitropolitane. Cum blochează Ministerul Culturii depunerea unei plângeri penale

1
DISTRIBUIȚI

Administrația condusă de liberalul Nicolae Robu continuă să sfideze legea și în cazul lucrărilor ilegale din fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Vă reamintim că după ce, în luna august, Societatea de Drumuri Municipale a început lucrările de reamenajare din fața catedralei, care este monument istoric de clasă A, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș a dispus sistarea lucrărilor în 2 septembrie deoarece nu exista avizul de specialitate al acestei insituții, obligatoriu, având în vedere că muncitorii acționau în zona de protecție a monumentului. Cu toate acestea, municipalitatea a continuat lucrările.

”În data de 4.08.2020, Primăria Timișoara a depus la Direcția pentru Cultură Timiș documentația privind completări solicitate la Aviz 130/Z/14.05.2019 – Lucrări de reparație și întreținere a străzilor, aleilor, podurilor și pasajelor din Municipiul Timișoara.  În urma analizării documentației completări solicitate la Aviz 130/Z/14.05.2019 – Lucrări de reparație și întreținere a străzilor, aleilor, podurilor și pasajelor din Municipiul Timișoara coroborat cu situația din teren la data prezentei s-a constatat: o divergență între documentația depusă analizării, titlul acesteia și ceea ce se realizează în teren; documentația este incompletă și incoerentă pentru a emite un Aviz de specialitate.  Lucrările nu se încadrează în categoria “reparații”. Lucrările nu se încadrează în cadrul Avizului 130/Z/14.05.2019. Lucrarea care se dorește a fi avizată în urma Avertismentului este de schimbare suport și finisaj alei perimetrale Catedrala Mitropolitană, instalații, amenajare spațiu verde, lucrări ce nu se regăsesc în spațiul public. Documentația este incompletă (lipsesc proiecte pe specialități/detalii). Solicitarea (nr.6018/04.09.2020 emisă de SC DRUMURI MUNICIPALE SA) este incorectă în raport cu titlul și intervenția în teren”, se arată în răspunsul primit de la DJC Timiș la solicitarea PRESSALERT.ro.

Direcția pentru Cultură Timiș este în imposibilitatea de a răspunde la adresele Primăriei Timișoara ”din cauza lipsei unei persoane cu drept de semnătură (director interimar)”.


Vă reamintim că Ministerul Culturii a dispus, la presiunile lui Nicolae Robu, detașarea la Craiova a liberalului Sorin Predescu, directorul DJC Timiș, după ce acesta a făcut plângere penală pentru trotuarele ”puzzle” din centrul istoric al Timișoarei, dar nu a numit pe nimeni să-i țină locul. Asta deși a trecut o lună de zile.

Chiar dacă legea este încălcată sfidător de administrația Robu, cei de la DJC Timiș nu pot să facă plângere penală deoarece sunt blocați, practic, de Ministerul Culturii. ”În considerația prevederior art. 26 alin. 1 lit. 15 din Legea 422/2001, subscrisei, în calitate de organ deconcentrat al Ministerului Culturii ne revine obligația sesizării organelor de urmărire penală în cazul infracțiunilor la regimul protejării monumentelor istorice însă, ca umare a detaşării directorului executiv al DJC Timiş (conf. Ordinului MC nr. 951/14.08.2020) şi a lipsei unei decizii de numire a unui director interimar instituţia nu mai poate elibera documente”, se arată în răspunsul direcției. 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.