Alin Nica explică eșecul lui Nicolae Robu: ”Au fost niște erori tactice,...

Alin Nica explică eșecul lui Nicolae Robu: ”Au fost niște erori tactice, niște erori politice”. Ce îi desparte pe cei doi liberali

6
DISTRIBUIȚI

Aflat în studiourile on.set, la emisiunea PRESSALERT LIVE, noul președinte al Consiliului Județean Timiș a vorbit despre relația sa cu Nicolae Robu, oarecum tensionată după confruntarea celor doi pentru șefia PNL Timiș, dar și despre campania electorală recent încheiată.

„În ultima lună am avut câteva discuții cu domnul Robu, dar cele două campanii au fost practic separate. Domnul Robu a fost evident responsabil de campania pe Timișoara, eu canalizându-mi energiile pe campania din județ. Nu am crezut că are nevoie domnul Robu de ajutor în campania pe Timișoara. Oricum, nu mi l-a solicitat. Aș sublinia, însă, că pentru prima dată PNL este pe primul loc în alegerile locale în județ, 36% ca scor politic nu a mai avut niciodată. Dacă este să luăm și Timișoara, eu nu am pierdut voturi în oraș, dacă vorbim de alegerile pentru președinția CJT, am avut 34,5%, la fel ca și Cristian Moș. Este evident că ne întreptăm către o coaliție PNL – USR PLUS, atât la CJT, cât și la Consiliul Local Timișoara. E adevărat, este acest eșec de la Primăria Timișoara, dar per ansamblu noi ne uităm la partea bună, putem construi în urma acestor alegeri locale o filială mai curată, mai sinceră și mai deschisă către cetățeni, o filială în care să nu mai existe suspiciuni de afilieri cu interlopi sau cu alți oameni care au probleme de imagine, o filială care-și va selecta pe viitor foarte bine candidații, astfel încât să nu mai existe astfel de probleme”, a spus Alin Nica.

Întrebat despre susținerea necondiționată a fostului edil-șef pentru Ioan Nasleu, fostul primar de la Dudeștii Noi a spus că „n-a existat un sprijin politic pentru astfel de persoane, a fost un gir administrativ dat de cel căruia i se subordona pe linie administrativă.


Pe noi nu ne-a întrebat la partid nimeni niciodată dacă trebuie sau nu angajat”.

Întrebat despre înfrângerea dură în cursa pentru Primăria Timișoara, Alin Nica nu consideră că s-a greșit grav, dar că au fost totuși erori în abordare. „N-aș spune că au fost chestiuni foarte grave, au fost niște erori tactice, niște erori politice. Dar cred că noi puteam să fim mult mai apropiați de cetățeni, să prezentăm mult mai bine realizările administrației liberale în Timișoara. O confruntare între candidați cred că ar fi fost în interesul cetățeanului și în avantajul nostru. Faptul că nu am acceptat o dezbatere cred că ne-a dezavantajat. Au mai fost și certurile online cu cetățenii, sugestia de înscriere în alt partid (…) Cred că alegătorii au întotdeauna dreptate și nu e menirea mea să analizez resorturile care i-au îndemnat să ia această decizie. Spun doar că decizia este corectă și trebuie respectată”, a mărturisit președintele CJ Timiș.

„Pe mine și pe domnul Robu ne despart multe lucruri, în principal legate de viziunea a ceea ce trebuie să fie PNL în județul Timiș, și putem discuta mult legat de aceste aspecte. Dar în ceea ce privește cinstea și onestitatea domnului Robu, nu am motive să le pun la îndoială. Chestiunile care țin de legalitate trebuie demonstrate, iar instituțiile abilitate să-și facă treaba. Chestiunile de moralitate rămân la aprecierea fiecăruia”, a mai spus Alin Nica.

6 COMENTARII

 1. Pararea mea este ca dl Nica greseste. Atunci cind un candidat la o autoritate ce ar trebui sa serveasca binelui public pierde prin votul multimii nu inseamna ca trebuie sa explici prin asa zise erori tehnice si erori politice.
  Inseamna ca multimea nu l-a vrut.
  Dl Nica vrea oare sa spuna ca au existat erori in manevrele de manipulare si mintire a cetatenilor timisoreni ?
  In cazul acesta ma ingrozeste logica dlui Nica si as dori sa si-o schimbe.
  Imi aduc aminte ca acum circa 3 ani la o emisiune de la TV Timisoara am spus ca o hotarare judecatoreasca pronuntata in anul 2000-2003 de obligare a tiganilor sa plateasca despagubiri municipalitatii nu mai poate fi executata dupa 13 ani fiind prescris dreptul la actiune.
  Dl Robu m-a acuzat in direct ca as fi slaba profesional si el printr-o echipa de specialisti va obtine obligarea tiganilor Carpaci sa plateasca o suma importanta de bani care se va compensa cu valoarea unui imobil. A facut cheltuieli de executare silita si a pierdut.
  Eh dle Robu cine are cunostinte juridice valide ?
  Exemple mai sint.

 2. Nasleu sa adune brigada , sportivii sa iasă in centru ! Sa susțină tătucu Robu ! Sa dea bani cu camătă la oferta și droguri pe gratis pt toată lumea . Sa vina bodyguarzii din epic și Fratelli sa fie scârboși la oferta , fără prețul intrării , prostituatele interlopilor angajate in primărie , pa Grădinițe cu pancarte mari , Tătucule îți vom duce dorul ! Sa iasă in fata nepoții și “copiii” lui Nicolae Robu care au primit terenuri și case și posturi de bugetari plătite regește ! Sa iese toată politia locală in strada sa susțină ! Unde numai nepoți , vânzători de droguri și bodyguarzii din Fratelli conduc instituția ! Mama lui ! Ii zboară Dominic pe toți !

 3. Dar oare știe domnul Nica ceva,,,,,,,,????????? Poate știe și domnul profesor Robu Nicolae va preda la Popa Sapcă,,,,,,, cine știe totul este posibil?????
  Dar procurorii chiar trebuie sa și facă treaba nu doar așa de fațadă?????
  Poate se impune să fie anchetat de procurori din alte județe poate este mai sănătos pt aflarea adevărului??????
  Și judecat tot în alt județ deoarece se aud multe povesti în Timișoara?????

 4. nica, de ce aperi un asemenea personaj PENAL? individul e pe faras spre puscarie, ce rost mai au politeturile? esti pe felie cu el? acum cativa ani erai un vesnic inamic al robulakelui. ori lasi aiurelile, ori ne-ai lamurit ca esti din acelasi aluat penal ca el

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.