Angajamentele lui Cornel Sămărtinean în fața timișenilor (P)

Angajamentele lui Cornel Sămărtinean în fața timișenilor (P)

0
DISTRIBUIȚI

Dragul meu prieten,

În urmă cu 8 ani, când am intrat în politică și ți-am cerut votul ca să te reprezint la București în Camera Deputaților, mi-am luat 4 angajamente în fața ta:

  1. Propunerile tale sunt literă de lege pentru mine.
  2. Banii Timișoarei și ai Timișului să rămână aici.
  3. România să meargă în continuare pe drumul european al dezvoltării.
  4. Niciodată nu voi vota o tăiere de salar, pensie sau alt tip de venit.

Timp de două mandate în Camera Deputaților, tot ceea ce am făcut, am făcut ghidat de angajamentele luate în fața ta! Tot atunci, ți-am promis că nu voi rămâne un deputat anonim și că voi fi DEPUTATUL TĂU! M-am ținut de această promisiune: sunt cel mai activ parlamentar din Timiș! Am avut sute de interpelări și inițiative legislative (zeci sunt transformate în legi) și sute de luări de cuvânt, amendamente și propuneri care au vizat problemele cu care se confruntă timișenii. Timp de 8 ani m-am luptat pentru Timiș în Camera Deputaților, dar deciziile luate acolo, la București, întârzie nepermis de mult să influențeze în bine viața oamenilor din teritoriu.

ACUM vreau să schimb asta. Cum? Simplu…

ACUM VIN LA CONSILIUL JUDEȚEAN!

M-am decis să candidez la funcția de PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN TIMIȘ și să câștig, pentru ca deciziile pe care le iau să ajungă să îmbunătățească mult mai repede și mai eficient viețile oamenilor. În plus, mai am de ținut o promisiune. Una foarte importantă, făcută fiului meu, Adrian, care între timp a trecut de vârsta majoratului și care a învățat și el să prețuiască la fel ca mine, fidelitatea, responsabilitatea, cinstea și care e animat acum, din ce în ce mai mult, de dorința de a se pune în slujba binelui comun, uneori chiar în contradicție cu binele personal. Îi promiteam lui Adrian în urmă cu 8 ani că voi lupta să fac din Timișoara și din Timiș un oraș și un județ frumos, cu locuitori mulțumiți și că voi face asta fără să mă abat de la principiile pe care familia noastră le prețuiește atât de mult. Nu pot să îmi dezamăgesc fiul și nu pot să te dezamăgesc nici pe tine, căruia îți cer din nou acum votul.

ANGAJAMENTELE MELE:

  1. NIMENI NU MAI ARUNCĂ BANII PUBLICI, ADICĂ BANII TĂI, PE FEREASTRĂ! NU PLĂTIM NICIODATĂ MAI

MULT DECÂT PREȚUL PIEȚEI PENTRU NICI UN PRODUS SAU SERVICIU. Președintele Consiliului Județean își permite să cumpere produse sau servicii la suprapreț sau face investiții inutile pentru simplu fapt că oamenii nu află prețurile la care se fac aceste achiziții, contractele fiind secretizate pentru publicul larg. Ca să eliminăm toate aceste probleme vin cu o soluție simplă: TOATE, DAR ABSOLUT TOATE contractele Consiliului Județean și toate achizițiile, toate plățile și toate veniturile angajaților vor fi afișate pe site-ul consiliului județean. Vor fi toate publice și așa oricine poate să le vadă.


Vreau să schimb, în primul rând, percepția profund greșită că cei care ajung în funcții publice sunt stăpânii absoluți ai bugetelor locale sau județene și că pot cheltui oricât, oricum și pentru orice din ele. De aceea, atât la Consiliul Județean, cât și în restul primăriilor, noi cei din PMP vom trata banii publici ca și când ar fi banii familiei sau banii unei firme. Tu la tine acasă, sau în firma ta, niciodată nu vei plăti mult mai mult decât prețul pieței pentru un produs sau un serviciu, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori acum în Timiș.

  1. BANI EUROPENI PENTRU DEZVOLTAREA TIMIȘULUI. Construim o echipă de profesioniști care să atragă fonduri europene. Rata de absorbție a fondurilor europene este foarte mică – sub 35% la nivel local. Asta se traduce prin faptul că sunt bani disponibili pentru dezvoltarea Timișului, dar nimeni nu știe să scrie proiecte bune pentru a-i atrage. Să ne înțelegem, banii europeni sunt bani pe care îi primim GRATIS! NU TREBUIE SĂ ÎI DĂM ÎNAPOI! Problema este că, Consiliul Județean nu are specialiști în scrierea de astfel de proiecte. Unde mai pui că fondurile europene sunt mai greu de fraudat prin licitații aranjate și deci, mult mai greu de sifonat acoliților politici. Atunci e mai ușor să spui <<NU SUNT BANI>>, decât să te zbați să atragi fonduri europene. De ce în alte județe, cum e Bihorul, Brașovul sau Sibiul se poate – rata de absorbție a fondurilor europene fiind de peste 80% – iar la noi, în Timiș nu se poate? În 4 ani, cu această echipă putem finanța toate lucrările de care are nevoie Timișul.

Pentru atragerea specialiștilor vom oferi pachete salariale atractive și stimulente chiar și prime de succes, la fel ca în mediul privat de elită.

3.TRANSFORMĂM INFRASTRUCTURA JUDEȚULUI. Este de neconceput ca în anul 2020, la 31 de ani de la

revoluție, să mai fie atât de multe localități cu drumuri fără asfalt, fără rețea de alimentare cu apă și canalizare, fără rețea de distribuție a gazelor naturale. Este de neconceput, dar e explicabil, în condițiile în care în ultimii 8 ani, conducerea CJT a dirijat mai bine de 75% din buget pe măsuri de tip social și doar un sfert s-a cheltuit pentru investiții. ACEST LUCRU SE SCHIMBĂ URGENT! Vreau să inversez aceste procente, cel putin 75% din buget va merge la investiții și, în 4 ani, ajungem în Timiș la o acoperire de 100% cu rețelele de distribuție de apă și canal, gaze naturale, sau cu asfalt.

  1. INVESTIM MASIV ÎN EDUCAȚIE – singura șansă reală de a duce România pe un drum nou. În ultimii 31 de ani nu s-au construit școli, grădinițe sau creșe noi. Lipsa de acțiune a statului în acest domeniu a încurajat inițiative private, mai ales la orașe și în localitățile periurbane. E de lăudat acest lucru, totuși consider că în fiecare localitate ar trebui să existe cel puțin o creșă și o grădiniță nouă, finanțată și dotată de stat, la standardele de calitate ale anului 2020. În plus, dorim să inițiem un program de stimulare a tinerilor profesori de a se stabili la sat.

De cele mai multe ori în localitățile care sunt mai departe de centrele urbane, la școală ajung doar suplinitori, nu sunt profesori titular pe posturi. Vrem să schimbăm acest lucru și oferim teren pentru case și scutiri de la plata unor impozite pentru profesorii titulari care se stabilesc și predau în astfel de localități.

CORNEL MIRCEA SĂMĂRTINEAN – PREȘEDINTE CONSILIUL JUDEȚEAN TIMIȘ

Dacă crezi că angajamentele mele se potrivesc cu viziunea ta despre cum trebuie să arate Timișul sau dacă ai și alte propuneri, intră pe www.cornelsamartinean.ro, sau trimite-le pe email cornelsamartinean@yahoo.com sau prin poșta la adresa str. Dacilor, nr. 14, Timișoara.

Comandat de PMP Timiș, Publicat de BOȚA DRAGOS PRESSALERT PFA, Cod mandatar financiar: 21200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.