ASU Politehnica se aşteaptă la un duel dificil cu Farul lui Ianis...

ASU Politehnica se aşteaptă la un duel dificil cu Farul lui Ianis Zicu. Alb-violeţii vor mai avea sigur cel puţin o modificare în lot

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” încearcă să treacă peste euforia victoriei de la Cluj pentru că luni îi aştepată un meci care se anunţă poate chiar mai greu. Farul Constanţa e printre puţinele echipe cu şase puncte din şase posibile în startul Ligii 2 iar trupa lui Ianis Zicu visează frumos în acest sezon. ASU Politehnica are lotul valid, dar riscă să rămână fără încă un portar după ce tocmai s-a despărţit de Mario Contra.

„Întâlnim o echipă a Farului pe care, din punctul meu de vedere şi bineînţeles în urma rezultatelor pe care le-a avut, o putem considera printre cele mai în formă echipe. Au avut un meci foarte dificil în prima etapă, la Petrolul, cu una dintre principalele candidatele la promovare, au câştigat acel joc. Nu e uşor să câştigi la Ploieşti. Putem considera că avem un meci foarte dificil. E o echipă a Farului antrenată de Ianis Zicu, mă bucură revederea cu el, că a îmbrăţişat această meserie. Aştept să ne întâlnim în acest joc pe care ni-l dorim să-l câştigăm. Vom vedea luni ce se va întâmpla pe teren. Dar repet, e un meci dificil cu o echipă care are pretenţii la promovare. Noi suntem pe un drum bun, trebuie să uităm ultimul meci. A fost o victorie foarte importantă, dar trebuie să luăm fiecare meci în parte şi să scoatem maximum de la acest joc”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al lui ASU Poli.

Tehnicianul se aşteaptă la un meci diferit faţă de cel cu „U”: „Încă ne mai gândim la variantele sau soluţiile pe care le vom alege, pentru că mai avem trei zile de antrenament, mai avem destul timp.


Sper să fiu inspirat în abordarea sau alegerile pe care le fac şi pentru acest meci”.

ASU Poli nu a avut probleme cu noul coronavirus nici la ultima testare, din această săptămână, iar Ignea, ieşit accidentat la Cluj, reintră de azi în programul normal.

Partida cu dobrogenii se va juca pe „Dan Păltinişanu”, dar acest aspect poate reprezenta chiar un minus pentru gazde. “E păcat că vom juca pe un stadion aşa mare şi gol. Nu e un avantaj pentru noi, dimpotrivă, cum am mai spus, meciurile fără spectatori nu creează un avantaj pentru echipele gazdă, chiar şi rezultate din ultima perioadă, mă refer la Liga 2, play-off-ul din campionatul trecut şi începutul acestui sezon îmi dau dreptate. Echipelor gazdă le este greu să câştige meciurile”, a mai spus Benga.

Eroul din Ardeal al bănăţenilor, Sergiu Popovici, autorul unui gol frumos din lovitură liberă, primul al sezonului pentru alb-violeţi, e optimist că ASU Poli poate repeta figura luni: „Mă bucur că am reuşit să marchez. Am dat un gol frumos, am obţinut trei puncte, acum trebuie să uităm acest meci şi să ne concentrăm pe cel de luni. Trebuie să avem aceeaşi atitudine ca şi la Cluj şi să luăm cele trei puncte. Şi Farul are echipă la fel de bună ca cei de la Cluj, care au obiectiv play-off-ul, şi cred că dacă avem atitudine şi suntem un grup unit, o să obţinem din nou o victorie frumoasă”.

Pleacă şi „Mura”?

După Mario Contra, ASU Poli ar putea să se despartă şi de Rareş Murariu, până nu demult titularul postului de portar. Alb-violeţii nu riscă însă să rămână doar cu juniorul Alex Borbei, căci vor mai efectua o mutare obligatoriu în acest compartiment.„L-am pierdut pe Mario Contra, legat de Murariu, există ofertă pentru el şi discuţii, vom vedea în zilele următoare ce se va hotărî în privinţa lui. Cert este că va mai veni un portar, chiar dacă pleacă sau nu Murariu, să avem poziţia de portar acoperită… Azi Borbei şi Murariu sunt portarii echipei”, a explicat Tavi Benga.

Altfel, timişorenii testează în continuare şi alţi jucători, mijlocaşul african Bakary Jaiteh fiind printre cei în probe.

Partida Politenica Timişoara – Farul Constanţa, din etapa a III-a a Ligii 2, se va disputa luni, 14 septembrie, de la ora 18.00 (transmis TV: Look, Digi). Dobrogenii s-au impus la Ploieşti în prima rundă şi au câştigat acasă cu Aerostar, fiind printre cele doar trei grupări din eşalon cu maximum de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.