ASU Politehnica a mai transferat un portar. Noul jucător e doar al...

ASU Politehnica a mai transferat un portar. Noul jucător e doar al doilea străin din lotul alb-violet

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: Dick Demey (www.nieuwsblad.be)

ASU Politehnica a întărit un compartiment din care a înregistrat plecări în ultima perioadă. După Fişteag, revenit la echipă săptămâna trecută, alb-violeţii şi-au luat şi un portat mai experimentat din străinătate. E vorba de slovenul Marko Deronja (24 ani), care a fost ultima dată jucătorul belgienei Lommel.

Alb-violeţii au inregistrat plecări dintre buturi, dar şi sosiri. Mario Contra a fost confirmat deja la capitolul out iar Murariu e şi el pe picior de plecare. Ultimul nu a mai făcut parte din lotul alb-violet, astfel că timişorenii au trecut la noi achiziţii.

Deronja vine teoretic dintr-un eşalon secund mai puternic, cel belgian şi e al doilea străin din lot, după croatul Plazonja. El are deja o bogată experienţă in ţări diferite din Europa. Portarul născut la Ljubljana măsoară 1,91 m şi a evoluat in ţara natală la Olimpija Ljubljana, unde a crescut, SD Sencur, NK Tolmin şi NK Kranj (toate L2). În Slovacia a evoluat pentru VSS Kosice, FK Haniska şi Poprad, tot la nivelul ligii a doua.


Ultima sa echipă a fost Lommel SK, din al doilea eşalon belgian.

“Am reuşit deja să vizitez oraşul. Timişoara e foarte frumoasă, îmi place mult! Ştiu că Politehnica e un club mare în România, am auzit despre acest club înainte să vin, ştiu că Dare Vršič a jucat aici acum mai bine de zece ani. Echipa e bună, sunt jucători cu experienţă, dar şi tineri care vor să facă lucruri importante în cariera lor şi cred că e un mix bun pentru toată lumea. Clubul e în primele cinci clasate şi sper să continue să evolueze bine pentru că Politehnica merită să fie sus şi totodată în prima ligă!”, au fost primele declaraţii făcute de Marko Deronja pentru site-ul oficial al Politehnicii.

ASU Poli i-a mai transferat în această perioadă pe Fişteag (liber), Pamfile (Baia Mare), Plazonja (Hermannstadt), V. Lolea (Reşiţa), D. Andrei (Comprest GIM) şi Al. Popescu (Craiova). La capitolul plecări in vară figurează: Săulescu, Cherecheş, Dros, Al. Pop, M. Contra şi Motreanu.

Sâmbătă, echipa pregătită de Tavi Benga, clasată pe 5 in Liga 2, dă piept cu Ripensia lui Cosmin Petruescu, aflată doar pe poziţia a 18-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.