Călin Popescu Tăriceanu: Titu Bojin îi suflă în ceafă lui Alin Nica...

Călin Popescu Tăriceanu: Titu Bojin îi suflă în ceafă lui Alin Nica (P)

0
DISTRIBUIȚI

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a fost prezent, ieri, la Timișoara pentru a participa la evenimentul de lansare al candidaților partidului la alegerile locale. Împreună cu Titu Bojin, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Tăriceanu a susținut o conferință de presă, după ședința de lucru cu organizația județeană:

„Ultimele sondaje pe care le-am văzut indică faptul că domnul Bojin îi suflă în ceafă lui Alin Nica. Sunt trei puncte procentuale diferență între ei. În cazul lui Titu fiind tendința de creștere. Cred că un efort pe ultima sută de metri, cu implicarea tuturor organizațiilor locale prezente, va putea să îl ajute să câștige președinția Consiliului Județean”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a vorbit și despre descentralizare și regionalizare, proiecte aflate în programul politic al candidatului Titu Bojin.


Tăriceanu consideră că este necesară regionalizarea, însă a atras atenția asupra riscului apariției unor alte structuri administrative, dacă se va merge pe modelul Franței. Liderul ALDE apreciază că cel mai bun model ar fi cel al landurilor, așa cum există în Germania, însă este convins că în acest moment nu există voință politică pentru implementarea unui astfel de sistem. „În Germania, landurile au autonomie administrativă foarte mare”, a subliniat Tăriceanu.

La rândul său, Titu Bojin a vorbit despre proiectele blocate din cauza celor care conduc acum CJT și Primăria Timișoarei. Fostul lider al PSD Timiș consideră că atât Călin Dobra, cât și Nicolae Robu, din cauza neînțelegerilor și orgoliilor politice, sunt responsabili de înghețarea unor proiecte majore, cum ar fi sala polivalentă sau un nou stadion. Titu Bojin și-a prezentat pe scurt și programul electoral:

„Am venit cu un program foarte clar, foarte aplicat, așa cum se știe, în domeniile sănătății, învățământului, infrastructurii, descentralizării, regionalizării și reducerii aparatului administrativ. Bineînțeles avem în vedere și sprijinirea IMM. Nu am venit să fac propuneri pompoase, am venit să spun ceea ce pot face. Rezultatele care au fost înregistrate în anii anteriori, cât am fost președinte al CJ Timiș și cele din mandatele de director al Administrației Bazinale de Apă Banat se văd și sunt lucruri care pot fi verificate, de care locuitorii Timișului și Timișoarei se pot bucura. Dacă vorbim și de pista de biciclete și de Canalul Navigabil Bega și de refacerea Nodului Hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, dar și alte obiective, cum ar fi deschiderea unor noi puncte de frontieră sau refacerea a sute de kilometri de drumuri județene, toate sunt lucruri verificabile”. a spus Bojin.

Comandat de Alianța Liberalilor și Democraților Europeni Filiala Județeană Timiș

Executat de Boța Dragoș Pressalert PFA

Cod mandatar financiar: 21200063

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.