Cătălin Sfarghiu, candidat USR-PLUS, acuză că, „în familia” Primăriei Săcălaz, rivalii politici...

Cătălin Sfarghiu, candidat USR-PLUS, acuză că, „în familia” Primăriei Săcălaz, rivalii politici au „PUZ-uri în comun”

0
DISTRIBUIȚI

Săcălazul a rămas blocat în anii ’90 conform candidatului USR-PLUS la funcţia de primar a comunei. Constantin Cătălin Sfarghiu a vorbit în emisiunea PRESSALERT LIVE despre nişte legături neobişnuite în Primăria Săcălaz, unde interesele de business ale unor persoane în funcţie şi rudele de gradul I ale rivalilor politici sunt comune.

Cătălin Sfarghiu susţine că USR e în fapt singurul partid de opoziţie în Săcălaz, acolo unde lucrurile nu prea s-au schimbat de ani buni în ceea ce priveşte dezvoltarea comunei. Afacerile cu terenuri ar fi un aspect care ar lega restul partidelor din comună. Un exemplu oferit e că, indirect, candidatul PNL face afaceri cu candidatul PRO România. „Dacă o iau după folclorul care circulă prin Săcălaz, sunt afacerile, la jumătate dintre ei sunt împreună. Adică terenuri, viceprimarul cu primarul… Sunt proprietari de terenuri, avem CF-uri comune – fiica domnului viceprimar cu mama secretarei generale a Primăriei, deci sunt rudele de gradul 1. Apoi avem sora lui Cosmin Buboi, avem candidata PRO România – Otilia Tulcan. Au PUZ-uri în comun!”, a subliniat Cătălin Sfarghiu.

„Culmea e că atunci când se fac controale nu se găseşte nimic… Nu pot să o consider o coincidenţă că aceste PUZ-uri au fost date în 2009, când şeful Comisiei economice era domnul candidat al PNL, domnul Cosmin Buboi, care a fost şi viceprimar la un moment dat. În perioada aia 2007-10, bunurile şi pământurile comunei Săcălaz atunci au plecat, e extrem de mare coincidenţa.


Toate au fost cumpărate cu acte în regulă, dar avem PUZ-uri împreună şi ne contracandidăm în politică…”, a continuat Sfarghiu.

„Nu se atacă în campanie, majoritatea partidelor, cele care sunt în Săcălaz, PRO România, PNL, PSD şi PMP, toate au un singur scop – atacaţi Alianţa USR-PLUS. Vă dau un exemplu banal, am cerut sediu de partid din 13.02.2019, în şedinţa de CL, candidatul PMP, împreună cu alţi consilieri au votat împreună. De ce? Pentru că nu avem membri în Consiliul Local. Aşteptăm să vedem ce spune Prefectura. Şi au făcut cerere cu două luni înainte şi ei au primit sediu. Orice se poate în Săcălaz e împotriva USR-PLUS, ca să nu luăm contact cu cetăţenii, orice se propune de la noi nu e bun. Probabil le este frică că vor pierde anul acesta şi vor veni oameni noi, cu altă mentalitate şi altă viziune şi atunci toată lumea va vedea cum Săcălazul se dezvoltă”, a precizat candidatul USR-PLUS.

O altă problemă gravă semnalată de Sfarghiu e cea a terenurilor pe care tinerii trebuiau să le primească pe Legea 15: „Sunt tineri care au decizie, hotărâre de CL încă din 2012 şi nu au nici acum… pot să fie puşi (în drepturi) dacă au hotărârea. La acea vreme aveau vârsta necesară… sub 35 de ani”. „Şedinţele de CL nu erau publice, acei oameni nici nu au ştiut.. Noi am spus foarte clar că le vom da în mod echitabil, vom miza pe toţi tinerii care vor într-adevăr să-şi construiască o casă şi nu vom pune tot felul de piedici în faţa tinerilor. Şi vom împărţi pe toate trei localităţile, nu doar pe Săcălaz”, a mai spus Sfarghiu la PRESSALERT LIVE.

De asemenea, hotărârile de CL de pe site-ul Primăriei Săcălaz par puse aleatoriu şi cu greşeli, ultima era datată 5.11.2029! De fapt fiind vorba de o hotărâre din anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.