Cea de-a doua ediție Flight Festival Timișoara: o oază de normalitate în...

Cea de-a doua ediție Flight Festival Timișoara: o oază de normalitate în vreme de pandemie FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Cornel Putan

Cea de-a doua ediție a evenimentului Flight Festival s-a încheiat duminică seara la Aerodromul Cioca de lângă Timișoara cu o serie de concerte și seturi de DJ care au fost savurate așa cum se cuvine de către spectatori. Desigur, evenimentul desfășurat în contextul pandemiei a venit cu o serie de reguli impuse de autorități pentru siguranța participanților, fapt care a făcut ca atmosfera generală a festivalului să fie „adaptată“ anului 2020. Cu toate acestea, cele trei seri pline de muzică din cadrul festivalului au avut parte de momente interesante, iar aplauzele – chiar dacă au fost și ele „altfel“ – au fost cât se poate de sincere.

Trupa Phaser a deschis programul de vineri cu un concert în care solista Carina Dumitru și membrii formației au reușit să încălzească publicul printr-o serie de hituri cunoscute de public, iar aplauzele spectatorilor au fost pe măsură. Printre piesele incluse în recitalul trupei s-a numărat și o melodie compusă de Phaser cu șapte ani în urmă care se numește „Fapte, nu vorbe“ și care n-are absolut nicio legătură cu sloganurile politice ale vremurilor noastre! Timișoreanca Minola Szikszai și formația R.U.A. au încântat audiența cu un recital compact iar băieții de la Tolouse Lautrec au navigat cu iscusință în apele rock-ului. Cel mai așteptat concert al serii de vineri a fost fără îndoială cel susținut de Irina Rimes, moment în care publicul a „explodat“ și a fredonat la unison hiturile artistei. Momentele de „bumtzi – bumtzi“ ale serii au fost susținute înaintea concertelor de Sean Norvis, iar după de către Arias și DJ Shiver.

Sâmbătă seria de cântări a debutat cu Beck Corlan, după care s-a trecut la beat-urile etalate de către DJ Mark Nova. Formația Allover – care tocmai și-a lansat albumul de debut – a avut parte de câțiva fani entuziaști, iar o altă trupă timișoreană care la fel a scos recent un disc de debut, Kings Are Overrated, a colorat seara cu un sound cât se poate de interesant. Cel mai puțin reușit moment al festivalului i-a aparținut solistei Roxen, al cărei recital a fost unul lipsit de originalitate. Vali Bărbulescu a „executat“ un DJ set cât se poate de interesant, cu o selecție cât se poate de inspirată, iar distracția a continuat mai apoi cu Victor Stan , DJ Krystell și Gabriel Todașcă.

Ziua de duminică a fost deschisă de Happy Flow, după care amatorii de rock au avut parte de o „tripletă“ cât se poate de atrăgătoare: Dragoș Moldovan, Persona și Grimus, care au oferit momente memorabile. Indubitabil, cel mai mare succes la publicul din acest an al festivalului l-au avut băieții mascați de la Carla’s Dreams, care au „atacat“ hiturile binecunoscute de la posturile de radio într-o manieră live surprinzătoare ce a inclus și o serie de elemente rock. Finalul evenimentului din acest an a fost asigurat de K-lu și DJ Kuky.

Flight Festival s-a derulat pe parcursul a zece zile și a inclus o serie de activități culturale în șase locații diferite. Flight Film Festival a explorat prin film diferite tematici din domeniile științei, ficțiunii, tehnologiei și muzicii și a inclus o serie de dezbateri și activități interactive. Nici componenta tehnologică nu a fost neglijată iar pasionații de inovație, managerii și antreprenorii au avut parte de două zile de conferințe și socializare la Flight Tech Talks.Amatorii de teatru s-au delectat cu Sunlight Theatre ce a inclus o selecție de 11 spectacole în aer liber.

La Aerodromul Cioca au avut loc în timpul zilei o serie de activități și ateliere pentru copii și părinți și zboruri cu avionul deasupra Timișoarei.

Chiar dacă atmosfera festivalului din acest an a fost „altfel“ decât cea de la prima ediție, din cauza numărului limitat de participanți și a regulilor oficiale care trebuiesc respectate cu strictețe, Flight Festival a fost o adevărată oază de normalitate în vremurile pe care le trăim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.