Coloană sonoră specială realizată de echipa Psihodrom pentru Muzeul Mühle din Timișoara

Coloană sonoră specială realizată de echipa Psihodrom pentru Muzeul Mühle din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Casa cu Iederă, din Timișoara, locul unde va putea fi vizitat Muzeul Mühle

Publicul este așteptat în perioada 21 – 26 septembrie la o serie de evenimente organizate sub umbrela Heritage of Timişoara, menite să prezinte publicului larg rezultatele ediției din acest an a evenimentului, dedicat cartierului istoric Cetate. În cadrul HoT: Week, miercuri 23 septembrie la Casa Cu Iederă din Timișoara va avea loc inaugurarea Muzeului Mühle.

„Familia Mühle deține o istorie extraordinară și prea puțin cunoscută. Marii florari ai Timișoarei au adus faimă orașului prin activitățile pe care le-au desfășurat și i-au purtat prestigiul prin rozele lor, până la marile curți ale Europei. Au lăsat în urma lor o moștenire importantă, care nu este, din păcate, coagulată într-un singur spațiu în Timișoara, astfel încât povestea familiei Mühle să fie accesibilă publicului larg, pentru a fi citită și înțeleasă de la început până la sfârșit. Heritage of Timișoara vine în întâmpinarea acestei situații printr-o inițiativă de culegere și punere laolaltă a tuturor informațiilor, documentelor și obiectelor disponibile identificate, care au aparținut sau au o legătură directă cu renumita familie de florari timișoreni.


Colecția rezultată va putea fi vizitată în perioada 23 septembrie – 24 octombrie, la Muzeul Mühle, amenajat în interiorul frumoasei Case cu iederă de pe malul Begăi”, au transmis organizatorii evenimentului care va avea parte și de un set live susținut de artiștii de la Psihodrom, la ora 20.

„Asociația Prin Banat aduce în actualitate familia Mühle și ne bucurăm că Psihodrom Records a fost invitată să realizeze fondul sonor al expoziției. Soundtrack-ul va putea fi auzit pe întreaga durată a expoziției și va fi disponibil pentru download online odată cu încheierea acesteia. Artiștii care au realizat piesele acestei ilustrații muzicale sunt: 150 Stoka, Alex Halka, Doctorul Sinteză, Lemarian, Vlaicu Golcea și We are Creepz”, spun reprezentanții celor de la Psihodrom. Colecția va putea fi vizitată în perioada 23 septembrie – 24 octombrie, la Muzeul Mühle.

Seria de evenimente derulate sub genericul Hot Week mai cuprinde o serie de acțiuni în cadrul cărora publicul va putea admira 18 opere de artă contemporană realizate în cadrul proiectului, inspirate de poveștile și starea curentă de conservare a unor clădiri istorice emblematice din centrul orașului Timișoara, ateliere, proiecții de film și concerte susținute de Eufonia.

„În ultima zi de HoT: Week by Heritage of Timișoara: Cetate, vă dăm întâlnire cu experți în domeniul cercetării și al protejării patrimoniului, din țară și din străinătate, pentru a dezbate împreună importanța adaptării patrimoniului la realitatea socio-economică și a schimbărilor de mediu. Simpozionul Heritage Responsibility propune chestionarea temei sustenabilității fondului construit cu valoare istorică, atât din perspectiva responsabilității pe palier social, cultural și ecologic asupra sa, cât și din perspectiva relației dintre fondul construit cu valoare istorică și schimbările climatice. Heritage Responsibility se va desfășura în data de 26 septembrie, în Piața Sf. Gheorghe între orele 19 și 22”, au mai anunțat organizatorii acestei acțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.