Concert inedit pe un ponton aflat în mijlocul unui lac, alături de...

Concert inedit pe un ponton aflat în mijlocul unui lac, alături de Petre Ionuțescu și jucăriile sale muzicale

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii sunt invitați să participe la un eveniment inedit, în cursul căruia Petre Ionuțescu va susține un concert pe pontonul aflat în mijlocul unui lac, evenimentul urmând să se desfășoare sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 20.

„Concertul numit «Murmur» se va desfășura sub egida Asociației 3 Compas. Va fi un concert solo de trompetă, acompaniată de alte instrumente, ce vă va purta printr-un vast spațiu sonic într-un cadru natural. Recitalul inedit va avea loc pe pontonul care se află în mijlocul lacului Trei Ape”, au transmis organizatorii evenimentului. Evenimentul este organizat de Asociația 3 Compas Timișoara, care are ca scop implicarea în comunitate prin demersuri / acțiuni educative, sprijinirea persoanelor cu dizabilități, sprijinirea categoriilor de persoane defavorizate și multe altele.

Artistul timișorean Petre Ionuțescu este binecunoscut melomanilor graţie implicării în multe proiecte, printre care se numără Blazzaj, Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento sau proiectul solo Trompetre.


Născut la Lipova într-o familie în care trompeta era o „jucărie“, Petre a fost atras de instrumentele muzicale din fragedă pruncie. După clasele gimnaziale, în 1990, s-a înscris la Liceul de Muzică Sabin Drăgoi din Arad și mai apoi a terminat Conservatorul din Timișoara. Printre primele apariţii memorabile ale lui Petre s-au numărat cele incluse în cadrul Sărbătorii Saltimbancilor alături de o trupă din care făcea parte şi Robert Magheţi (ex – Sistem) sau momentele de cântat la chitară pe băncile din Complexul Studenţesc, în vremurile în care în oraşul nostru existau puţine trupe muzicale. Una din primele trupe din România care s-a aventurat pe teritoriul unor genuri ca acid-jazz, nu-jazz sau funk, Blazzaj, a luat naştere în 1996 sub numele de Funkin’le Free şi l-a cooptat în „echipă“ pe Petre Ionuţescu. De-a lungul anilor artistul a colaborat în proiecte muzicale cât se poate de diverse, condiţia sine qua non fiind acea ca să existe o legătură între artişti. Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat în 2016 albumul „Maria Radna Live” ce conține șapte piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura, într-o multitudine de manifestări. Impreuna cu artistul Daniel Dorobantu pregatește pentru toamna acestui an lansarea unui vinil „Alive at Gărâna Jazz Festival”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.