Crăciun în vremea pandemiei: În Germania slujbele se vor ține pe stadioane,...

Crăciun în vremea pandemiei: În Germania slujbele se vor ține pe stadioane, în piețe și în cinematografele drive-in

0
DISTRIBUIȚI
Aglomeratele târguri de Crăciun nu vor mai fi la fel în acest an

Biserica protestantă oficială din Germania (EKD) se pregăteşte să ţină slujbele de Crăciun în pieţe şi pe stadioane de fotbal, pentru a se adapta la restricţiile impuse de epidemia de coronavirus, informează dpa citată de Agerpres. Se vor oficia liturghii şi în cinematografele în aer liber cu acces auto.

Pe lângă prezenţa multor voluntari, se va colabora şi cu pompierii şi cu organizaţiile de asistenţă tehnică, astfel încât să se poată sărbători în siguranţă în centrul acestui oraş din nordul Germaniei.

La Cottbus, în est, au loc de câteva săptămâni discuţii preliminare privind o slujbă pe stadionul local.

Congregaţiile se pregătesc pentru eventuale alternative la prezenţa în biserici, a declarat preşedintele consiliului EKD, Heinrich Bedford-Strohm, într-un interviu pentru televiziunile RTL şi ntv.

Pe lângă formatele digitale şi transmisiunile TV şi radio, oamenii vor şi să iasă din case, a spus el: „Vrem să fim în mijlocul locurilor: în pieţe, pe terenuri de fotbal, poate chiar la marginea pădurii”.

Biserica are experienţă cu slujbele pe stadioane, a mai arătat Bedford-Strohm, convins că oamenii nu se tem de vremea rea şi de frig, „şi apoi, îşi iau izmene lungi”.


Deoarece nu se ştie ce reguli se vor aplica în perioada Crăciunului, sunt în curs de dezvoltare şi noi formate, cum ar fi liturghiile digitale.

Biserica lucrează şi la o pagină de internet cu instrucţiuni pentru slujbe la domiciliu, unde unul din membrii familiei poate ţine loc de preot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.