Cred că Timișoara mai poate bifa o premieră istorică: prima femeie primar...

Cred că Timișoara mai poate bifa o premieră istorică: prima femeie primar din istoria orașului (P)

0
DISTRIBUIȚI

Interviu cu RADU ȚOANCĂ, candidat PSD la funcția de consilier municipal Timișoara

– Mai sunt câteva zile până la scrutinul din 27 septembrie. Cum vi s-a părut actuala campanie electorală pentru primăria Timișoarei?

–  Total atipică. Situația medicală prezentă, coroborată cu o legislație de campanie extrem de strictă a condus la o campanie electorală cu frâna de mâna trasă, mutată mai mult în mediul online, fără întâlniri importante cu oamenii, fără dezbateri serioase între contracandidați. Fiecare partid a făcut ce a știut mai bine, în condițiile date, pentru a-și promova candidații și mesajele. Noi am optat, de la bun început, pe o campanie pozitivă, cu soluții realiste și pertinente la problemele orașului, mai ales că avem un candidat redutabil la primărie: Voichița Lăzureanu, medic, dascăl universitar, manager de succes – un veritabil model familial și profesional. O persoană extrem de bine pregătită profesional, cu o educație de tip german extrem de robustă, Voichița Lăzureanu a acceptat provocarea și poate fi protagonista unei noi premiere pentru Timișoara: prima femeie primar din istoria orașului. Lista de consilieri locali este rezultatul unui melanj între tinerețe și entuziasm, pe de-o parte, și experiență și expertiză profesională, pe de altă parte, având personalități importante în prim-plan: Sebastian Răducanu – manager de succes, Sorin Ionescu – profesor și directorul unuia dintre cele mai prestigioase licee din Timișoara, Andra Lăpădatu – reprezentanta unei tinere generații, extrem de bine pregătită profesional, Ioan Szatmari – manager al celei mai importante companii din domeniul hotelier din Timișoara, Gabriela Popovici și Luminița Peri Țundrea – două doamne cu pregătire juridică, extrem de active în diferite proiecte, doctorul de top Octavian Mazilu, s.a.m.d.


Spre deosebire de PNL, partidul nostru nu a girat prezența pe listă a unor traseiști politici sau a unor persoane condamnate penal.

– Care credeți că sunt principalii candidați cu șanse pentru fotoliul de primar al Timișoarei?

– Cu tot respectul pentru toți competitorii, cred că s-au desprins de pluton doi favoriți: primarul în funcție și candidatul nostru, Voichița Lăzureanu! Primul, după cum ne-a obișnuit, excelează într-o retorică triumfalistă și auto-suficientă, evitând o confruntare directa cu Voichița Lăzureanu pe problemele majore ale municipiului și pe soluții realiste pentru viitor. S-a acreditat în anumite medii din Timișoara ca reprezentantul USR-PLUS ar fi acumulat puncte importante în această bătălie electorală și că ar avea șanșe să obțină fotoliul de primar. Absolut fals: pe acest domn, comparat la modul penibil și grotesc de câțiva ideologi de serviciu de dreapta cu Carol I, nu îl cunoaște timișoreanul obișnuit, care nu este conectat zilnic la dinamica știrilor online. Sunt o mulțime de semne de întrebare în ceea ce îl privește, dar cred aceste goluri vor rămâne neacoperite, mai ales după alegeri când nimeni nu va mai fi interesat de această problemă.

– Care credeți că sunt principalele probleme ale Timișoarei în anul 2020?

– Sunt multe și complexe. Lipsa unei infrastructuri moderne a unităților școlare, medicale, sportive, etc. În 30 de ani nu s-a finalizat în Timișoara niciun obiectiv care să se adreseze copiilor sau tinerilor și care să ne apropie de Europa civilizată. Apoi este vorba despre incapacitatea actualei administrații de a stopa hemoragia financiară a celor două foste regii autonome – de termoficare și transport – care privează bugetul local în fiecare lună de sume importante de bani care ar putea fi folosite pe proiecte cu adevărat importante pentru oraș. Nu spun că transportul în comun și căldura, pentru oamenii care au rămas racordați la sistemul centralizat, nu sunt importante, doar că acolo vorbim, și nu de azi de ieri, de două găuri financiare negre, perpetuate de un management neperformant, fără legătura cu realitatea, ci strict subordonat ierarhiei de partid. Și nu în ultimul rând, m-aș referi la derapajele periculoase ale actualului primar la adresa democrației și transformarea Consiliului Local într-un simplu apendice al Executivului în ultimii 4 ani. Pentru toate aceste probleme, dar și pentru altele, există un răspuns decent și la îndemâna timișorenilor: Voichița Lăzureanu – alegerea sănătoasă pentru Timișoara!

Comandat de Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Timiș Executat de Boța Dragoș Pressalert PFA Cod mandatar financiar: 21200019