Cristian Moș: „Consilierii județeni nu trebuie să fie acolo doar ca să...

Cristian Moș: „Consilierii județeni nu trebuie să fie acolo doar ca să ridice mâna”. Ce pact au refuzat contracandidații săi la CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, alături de colegul său Dominic Fritz, Cristian Moș a vorbit despre dezvăluirile PRESSALERT.ro în privința modului în care SDM și Poliția Locală au „eliminat” materialele electorale ale PMP, la începutul campaniei electorale.

„Faptul că primarul ține un om acolo pe interimat, să-l controleze, e un fapt grav. Noi de când am intrat în politică am spus că toate posturile de conducere trebuie depolitizate. Domeniile unde sunt probleme vin din cauza unor oameni ajunși acolo politic, sau în urma unor «concursuri». Trebuie să punem oameni competenți, care-și fac treaba, indiferent din ce partid fac parte”, a spus candidatul USR-PLUS pentru președinția Consiliului Județean Timiș.

Acesta a dezvăluit că în ultimele luni a vizitat fiecare unitate administrativ-teritorială din județ. „Am fost în toate localitățile din Timiș, chiar și în cele unde nu avem candidați, am fost să facem campanie. Suntem în județ de dimineață, de la ora 7, și ajungem înapoi seara. Recunosc, a trebuit să învăț județul. Am venit din Baia Mare, student în Timișoara, am rămas aici, am o familie în Timișoara. Ce mi-a plăcut este că am învățat și am văzut problemele, dar și specificul aparte a fiecărei zone din Timiș, se vede multiculturalismul”, a mărturisit Cristian Moș.

Pe finalul campaniei electorale, echipa PSD a lansat, prin vocea fostului premier Sorin Grindeanu, un atac la adresa USR-PLUS, întrebându-se de unde au finanțat campania de un milion de euro. „Am fost transparenți și vom fi întotdeauna, domnul Grindeanu poate să verifice toate actele după campania electorală. Vechile campanii USR-PLUS au cheltuit cel mai puțin dintre partidele mari, și am recuperat majoritatea banilor, adică a fost totul legal. Inclusiv pe partea de județ, în precampanie, nu cred că am ajuns la 100.000 de lei. Iar în campanie nu am ajuns încă la plafonul de 440.000, care este doar pentru candidatul la președinția CJ.


Vom vedea la final care dintre cele trei partide mari au cheltuit mai mult. Pentru noi nu a cheltui cât mai mulți bani este rețeta succesului. Rețeta succesului este să simțim că oamenii sunt alături de noi, iar asta am simțit. Grupul de interese din spatele nostru este format din cetățenii județului”, a contrat candidatul USR-PLUS.

Acesta a dezvăluit că la începutul campaniei le-a propus principalilor contracandidați un pact care să contribuie la dezvoltarea județului indiferent cine devine președinte al CJ Timiș. „Chiar la începutul campaniei am propus domnului Dobra și domnului Nica să facem un pact pe infrastructură. Vrem să ieșim din era în care partidele politice se bat când ajung în administrație, dar doar la suprafață, iar pe dedesubt înțelegându-se unii cu alții. Vrem să trecem la un pact care să ne ducă înainte, și sunt țări în Europa unde s-a reușit asta. Le-am propus să facem un plan pe infrastructură, indiferent care dintre noi trei câștigă. Unul va fi președintele CJ, iar ceilalți doi liderii consilierilor din partidele lor, și putem să ducem ușor proiectele la îndeplinire. Dar nu s-a dorit”, a spus Cristian Moș.

Candidatul USR-PLUS consideră că Alin Nica nu va avea puterea să se impună, din cauza luptelor interne din PNL Timiș. „Domnul Nica, de ani de zile, se bate cu conducerea PNL, și de fiecare dată a pierdut. De ce să credem că de această dată va câștiga? Consilierii locali și consilierii județeni nu trebuie să fie acolo doar ca să ridice mâna. Dacă PNL Timiș a găsit cel mai performant consilier județean și l-a pus acolo pe un om care a făcut închisoare… Ce partid din România și-a mai exclus un candidat la o primărie, în plină campanie electorală? USR-PLUS a făcut-o, a exclus un candidat pentru că a mințit în adeziune. Același lucru îl vom face și dacă consilierii noștri locali sau județeni vor face prostii. Dacă nu facem acest lucru nu vom putea schimba niciodată modul în care se face administrație”, a mai spus Moș.

„Suntem conștienți că după ce vom câștiga, pe 27, povara va fi imensă pe spatele nostru, dar suntem pregătiți să luptăm și să arătăm oamenilor că vom face ceea ce am promis. Și vom arăta că suntem onești, pentru că sunt oameni care vor greși, iar în caz că unul dintre membrii USR-PLUS va greși, vom lua măsuri”, a încheiat candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.