Cristian Moș: „Primarii din vechea clasă politică, cum este domnul Robu, se...

Cristian Moș: „Primarii din vechea clasă politică, cum este domnul Robu, se consideră «boierii» cetății”. Ce spune despre Alin Nica, contracandidatul său la CJT

1
DISTRIBUIȚI

Invitat la emisiunea PRESSLAERT LIVE, Cristian Moș, candidatul USR-PLUS pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Timiș, a vorbit despre diferența dintre „vechea” clasă politică și oamenii pe care îi propune partidul său.

Acesta nu înțelege de ce o serie de insistă să înceapă lucrări, deși nu au obținut toate avizele necesare. „Chiar dacă vechii primari, primarii din vechea clasă politică, cum este domnul Robu, se consideră «boierii» cetății, dar nu este chiar așa, legea trebuie respectată. Administrația veche, atât cea locală, cât și cea județeană sau națională, încep să facă anumite proiecte fără să aibă o anumită viziune, doar pentru a se vedea că fac ceva, mai ales înainte de alegeri, și nici măcar nu se asigură să aibă toată documentația necesară. Exemplul domnului Robu, de ce a făcut fără să se asigure dacă respectă sau nu legea? Poate nu o cunoaște, dar în echipa sa ar trebui să aibă juriști care să-l sfătuiească. Noi în USR-PLUS avem o echipă de oameni performanți, care știu ce trebuie să facă, și sunt performanți în diferite domenii. Dacă acești oameni lucrează împreună, acel proiect va reuși. Dacă există un singur «tătuc» care vine și impune un proiect, la un moment dat se va lovi de probleme”, a spus Cristian Moș.

„Acest model al «tătucului» a funcționat în România de 30 de ani, noi vrem să schimbăm acest model. Câți dintre oamenii care se uită spre politică îi cunosc pe consilierii locali sau județeni? Sunt cunoscuți de presă și de puțini oameni în rest. Am avut informații și din interiorul consiliului județean, unde ni se spunea că noi ca și consilieri județeni nu vom putea schimba nimic din interior. Ba, vom schimba. Așa cum am reușit în Parlament, cu cei 10%, am deschis ușile Parlamentului. După 27 septembrie, noi, cei din USR-PLUS, vom deschide ușile consiliilor județene, consiliilor locale. Oamenii vor putea vedea ce se întâmplă acolo, vor vedea niște oameni competenți, care vor face treabă din prima zi. Vom arăta tuturor votanților, nu doar susținătorilor USR-PLUS, ce se întâmplă acolo, și vom arăta ce trebuie să se facă. Pentru vechea clasă politică probabil va arăta diferit”, este de părere co-președintele USR-PLUS Timiș.

Cristian Moș a comentat și despre campania electorală a contracandidatului său liberal, Alin Nica, care vrea să ducă „Timișul la nivel european”.


„Eu mă consider european, și cred că la fel și majoritatea oamenilor din acest județ. Dacă n-am fost administrați până acum de niciun consilier local, primar, consilier județean care să se considere europeni, probabil că e și vina mea, că n-am avut cu cine să votez în 2016”, a spus candidatul USR-PLUS.

„Frecușurile” din interiorul PNL Timiș, cu retragerea lui Alin Nica de pe lista potențialilor consilieri județeni, nu au trecut neobservate. „Orice conducător de echipă este definit de echipa sa. Dacă domnul Robu se simte confortabil cu domnul Drăgoi de la Dumbrăvița, care susținea sus și tare că este prieten cu domnul Dragnea când acesta se afla în opoziție cu domnul Robu, nu am ce să mai zic. Este vechiul USL, aceiași oameni care se atacă, dar pe sub masă se înțeleg”, este de părere Cristian Moș. Referindu-se la candidatura fostului pușcăriaș Călin Roman, Moș a susținut că, deși Nica s-a retras de pe lista de consilieri locali, Roman este parte a echipei sale și trebuie asumat de liberalul care vrea șefia CJT.

Liderul USR-PLUS Timiș a vorbit și despre potențialele alianțe, în cazul în care va ajunge președinte al CJ Timiș. „Oamenilor din USR-PLUS nu le este frică să fie în opoziție. Nu vom lupta pentru o funcție de vicepreședinte în CJ doar pentru a avea acea funcție. Dacă noi considerăm că acea majoritate nu acționează spre binele comunității, vom sta în opoziție. Noi suntem convinși că vom câștiga. Dacă nu, vom vedea după aceea. Dar simțim că vom câștiga, iar după alegeri ne vom așeza la masă și vom discuta pentru a vedea cu cine putem face alianțe. Dominic Fritz primar la Timișoara înseamnă că majoritatea consilierilor locali vor fi USR-PLUS. Cum facem mai departe să avem 2/3, vom vedea la momentul respectiv. Cu PSD probabil excludem alianțe, pentru că nu suntem compatibili nicicum cu PSD și cu ALDE. Nu pot să vă spun acum că ne vom asuma o alianță. Ne vom asuma alianțe pe proiecte. Dacă PSD, ALDE sau PNL vor susține un proiect care e bun pentru comunitate, consilierii USR-PLUS, locali sau județeni, vor vota acel proiect”, a explicat Moș.

Acesta a reiterat faptul că oricine nu respectă principiile formațiunii va pierde automat sprijinul, indiferent despre cine este vorba. „Dacă apare un consilier local, județean, un primar, care are probleme cu legea, retragem sprijinul a doua zi. Dacă într-o localitate avem un consilier local, și sunt doi pe listă, va face ceva ce nu corespunde principiilor USR-PLUS, îi vom retrage sprijinul și va urca al doilea. Dacă și al doilea face acea greșeală, ne vom retrage sprijinul și vom rămâne fără consilier în acea localitate. Nu vom proteja niciun om doar ca să zicem că avem un consilier sau un primar acolo. La primari e dificil, dar ne vom dezice de acea persoană”, a spus Cristian Moș.

1 COMENTARIU

  1. Moş vorbeşte despre concurenţă, nu lucruri foarte grave,care există şi cu care ar trebui să înceapă, dar nu ne spune de ai lui de pe liste, cine sunt, ce pregătire au, ce studii au, ce au făcut în viaţă, ce experienţă profesională au, ce studii sau experienţă în administraţia publică au dacă vor să lucreze în administraţia publică. Acestea sunt premisele unei acţiuni eficiente în administraţie nu gargara de genul ,,plimbatul aerului”. Ca să lucrezi legal şi eficient, mai bine decât actualii, trebuie să te pricepi, să ai specialişti nu doar să-ţi doreşti. Spune-ne despre specialiştii de pe listele voastre că altfel o păţim ca şi cu Convenţia Democratică din 1996, care spunea că au 15.000 de specialişti pe care, timpul a dovedit că nu-i aveau şi de asta n-au făcut mai nimic în perioada 1996-2000. Iar pentru că n-au făcut nimic PNŢCD a cam dispărut din 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.