Decizia Tribunalului Timiș în cazul membrilor grupării specializate în fraude cu carduri...

Decizia Tribunalului Timiș în cazul membrilor grupării specializate în fraude cu carduri din Mexic și Polonia

1
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a judecat, ieri după amiază, solicitarea  DIICOT Timișoara de arestare a trei dintre membrii grupării specializate în fraude cu carduri ale căror date au fost furate din Mexic sau Polonia.

Investigațiile au scos la iveală faptul că liderul grupării, Cătălin  Vesa, era cel care avea toate aceste date furate prin skimming și era cel care se ocupa de valorificarea acestora.


Prin intermediul lui Lucian Păcurar și a lui Emil Fudulu, erau recrutate ”săgețile” care erau trimise la cumpărături. Pentru plată li se dădeau telefoane mobile care aveau mai multe portofele virtuale pe care erau încărcate datele furate de pe carduri. Cu acestea erau cumpărate țigări care erau ulterior revândute sau aur care era apoi lăsat în amaneturi. În dosar, anchetatorii au infiltrat un investigator sub acoperire care a adunat informații esențiale.

În urma audierilor, Tribunalul Timiș a decis ca Vesa și Fudulu să fie arestați la domiciliu pentru 30 de zile, iar în cazul lui Lucian Păcurar zis ”Luțu” a dispus cercetarea în libertate sub control judiciar pentru 60 de zile, toți trei având mai multe obligații stabilite de instanță printre care și cea de a nu lua legătură cu ceilalți inculpați, cu investigatorul sub acoperire sau cu martorii din dosar. Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. sa ma pis pe procurori si pe tribunal, in cazul asta de ce se poate actiona intr-o singura zi, iar robulakele inca e in libertate, sa-si faca de cap cu sute de milioane de euro?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.