Direcția pentru Cultură Timiș are oficial o nouă conducere, după detașarea directorului...

Direcția pentru Cultură Timiș are oficial o nouă conducere, după detașarea directorului care îl „irita” pe primarul Robu

2
DISTRIBUIȚI

Direcția Județeană pentru Cultură Timiș a primit astăzi înștiințarea oficială a numirii unui înlocuitor pentru funcția de director executiv, după ce titularul de drept, liberalul Sorin Vlad Predescu, a fost detașat la Craiova după mai multe contre cu administrația locală în privința mai multor lucrări efectuate fără avize. Prin ordinul ministrului Culturii nr. 1008/11.09.2020, începând cu data de 14 septembrie 2020, până cel mult la data detașării titularului funcției, „Lelica Crișan, șef birou – Biroul Eficientizare Energetică Blocuri – Direcția Dezvoltare în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, exercită temporar, prin detașare, funcția publică de conducere temporar vacantă de director executiv, gradul II, al Direcției Județene de Cultură Timiș”.

„Mi se pare evident că e o mișcare pre-electorală, nu există nici o justificare pentru detașarea mea la Craiova și numirea unui interimar în locul meu, decât dacă există un interes ca eu să nu fiu acolo o perioadă.


Domnul primar poate fi bucuros că a scăpat de mine pentru o vreme. Numirea unui om din primărie este un lucru neobișnuit, de obicei se numește cineva din interiorul instituției, sunt doi consilieri care puteau fi numiți, potrivit legii, dar se pare că există un scop pentru această detașare. Numirea angajatului primăriei e la limita legalității, dar e clar că e imorală. Când direcția de cultură are un conflict instituțional cu primăria care încalcă legea în mod repetat, faptul că ministerul numește pe cineva din interiorul primăriei e o dovadă clară că persoana respectivă vine cu o misiune. Nu mi-e clar care e aceasta, dar în mod evident va putea semna avize de demolare sau aproba proiectele pe care le dorește primarul”, este de părere Sorin Vlad Predescu, directorul detașat care a refuzat să gireze lucrările fără avize pe care dorește să le impună Nicolae Robu. Cel mai mare scandal a fost pricinuit de trotuarele în pătrățele, care s-a soldat și cu o plângere penală a direcției împotriva primarului Robu.

Lelica Crișan este cunoscută drept unul din oamenii de încredere ai primarului Robu. În Timiș, toate numirile care țin de guvernarea PNL sunt făcute doar cu aprobarea liderului filialei.

2 COMENTARII

  1. Dovada clara ca atunci cand Lelica fura la greu din bugetul alocat pentru scoli asa cum a descoperit Curtea de Conturi, Robu stia ce se intampla. Alo, Gavra, Dolcu, mai baieti mai va jucati de-a procurorii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.