„Doctor Faustus – live drama music show”, la Curtea Franciscană din Timișoara

„Doctor Faustus – live drama music show”, la Curtea Franciscană din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Nocturnaliile Arte-Factum, care au loc în Curtea Franciscană de pe strada E. Ungureanu, continuă luni, 14 septembrie, de la ora 20.00, cu „Doctor Faustus – live drama music show”, un spectacol realizat după extraordinarul roman al lui Thomas Mann, în care pactul mefistofelic este abordat dintr-o nouă perspectivă.

Kocsárdi Levente, regizor, compozitor al muzicii spectacolului și interpret, aduce în fața publicului un Faust contemporan, cu disonanțele și acutele lumii, sub semnul terifiant al imprevizibilului. „Orchestra faustiană” a concertului compus pentru spectacol îi are în componență pe tinerii muzicieni Sarolta Vass (flaut, mezzo), Cătălin Sidorov (vioară) și Ana Pricop (violoncel).

„…trăim o vreme în care cu cinste și credință sobră nu poți dura o operă mare, nu mai poți face artă fără sprijinul diavolului…”, sunt cuvintele care surprind drama artistului, actuală și în vremea în care regulile „lumii noi” și nevoia de artă, teatru sau muzică sunt într-o relație ambiguă.


Criza de inspirație a creatorului, tragismul ratării, fragilitatea geniului, compromisul și eul supus experienței interioare a timpului, dualitatea dintre neant și etern, sunt principalele teme ale ineditului concert de muzică de teatru contemporană, inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, povestită de prietenul său Serenius Zeitblom. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Donici iar dramaturgia a fost realizată de Simona Donici.

Locurile la spectacol sunt limitate iar accesul se va face exclusiv prin rezervarea brățărilor de acces, la nr. tel. 0752.111.807.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.