Dominic Fritz despre atacurile venite din partea primarului: „Și Nicolae Robu poate...

Dominic Fritz despre atacurile venite din partea primarului: „Și Nicolae Robu poate să citească sondaje, disperarea e mare”. Cum a răspuns acuzațiilor lansate de PSD

7
DISTRIBUIȚI

După ce aproape întreaga campanie electorală primarul în funcție a declarat că nu vorbește despre contracandidații săi, pe care i-a atacat doar „cu mantă”, în ultima săptămână Nicolae Robu s-a referit direct la Dominic Fritz.

„(…)unul, după propriile declarații, întreținut de iubita româncă, cică a venit să ne salveze ca cetățean al unui alt stat, sfidându-ne nici măcar încercând să-și ia ca a doua cetățenie cetățenia română, mințind cu nerușinare în fiecare vorbă și plătind sume fabuloase unei șlehte de oameni de nimic să mintă alături de el, făcând pur și simplu de râs poporul demn de toată admirația din care se trage (…)”, a scris edilul-șef într-o postare pe Facebook.

„E ciudat că a început acum, cu trei zile înainte de alegeri, să mă atace direct, deși spunea tot timpul că el nu vorbește despre contracandidați. Și Nicolae Robu poate să citească sondaje, disperarea e mare. Și zidul construit în jurul său de anturajul său începe să se prăbușească, din ce în ce mai mulți oameni din partidul său îl părăsesc. Atacul în sine este destul de ridicol, tot timpul a fost clar ce cetățenie am și pe ce bază legală candidez. Este o prevedere în lege, o bună nouă tradiție europeană că este posibil pentru orice cetățean UE cu reședință într-un anumit stat să participe la alegeri locale”, a reacționat Dominic Fritz, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studiourile on.set.

Acesta consideră că atitudindea lui Robu nu face cinste orașului pe care îl reprezintă. „Până la urmă aceste atacuri nu sunt despre mine, și asta mi se pare și mai grav. Aceste atacuri sunt despre ce vrea domnul Robu să fie Timișoara. E foarte, foarte îngrijorător că domnul Robu ne dezvăluie acum ceea ce mulți dintre noi am știut, dar acum o face într-un mod foarte deschis, ne dezvăluie viziunea lui despre ce este Timișoara. Și viziunea lui ne amintește, de exemplu, de viziunea domnului Funar din Cluj. Și am văzut unde a dus această viziune. În momentul în care domnul Robu atacă alți cetățeni pe baza naționalității lor în Uniunea Europeană, niciun investitor n-o să mai vrea să investească aici, Capitala Culturală Eurpeană devine o idee ridicolă. De aceea sunt atât de importante aceste alegeri pentru viața timișorenilor. Dacă vom reuși să continuăm o tradiție veche de apropiere de Occident, de valorile europene de deschidere, respect, toleranță și inovare, sau dacă vrem să devenim o insulă unde există un rege care le știe pe toate și care vrea să ne închidă și să ne ducă înapoi în anii ’70. Mă bucur că tot mai mulți timișoreni înțeleg acest lucru și vor merge la vot duminică”, este de părere candidatul USR-PLUS pentru Primăria Timișoara.

Acesta a răspuns și atacurilor lansate de PSD Timiș, prin Sorin Grindeanu, care a indicat că USR-PLUS ar fi avut o campanie electorală de un milion de euro în Timișoara. „În precampanie am băgat 250.000 de lei, deci aproximativ 50.000 de euro, am avut foarte multe donații mici în online. Iar în campanie cheltuielile sunt plafonate, cheltuim exact la fel de mult ca și celelalte partide. Toată campania noastră în ultimele luni nu a costat nici 100.000 de euro, și de aceea ne bucurăm foarte mult că celelalte partide cred că noi am făcut o campanie de un milion de euro. Atunci pot să spun că dacă vreți un primar care vă livrează calitate de un milion de euro la un preț de 100.000 de euro, votați Dominic Fritz. Campania noastră a fost atât de puternică și vizibilă pentru că pe baza a ceea ce a construit Cristi Moș în ultimii ani am avut sute de voluntari care și-au făcut timp, s-au implicat. Voluntarii care se văd zilele astea în intersecțiile din Timișoara cu pancarde, niciunul nu este plătit. Sunt sigur că pesediștii au considerat că aceștia sunt plătiți. Sau 100.000 de pliante, 100.000 de flyere au fost împărțite de voluntar în oraș”, a spus Dominic Fritz.

Joi seara, acesta și-a făcut campanie chiar în zona Soarelui, cartierul în care locuiește și actualul primar, care îl acuză pe candidatul USR-PLUS că reprezintă misterioase „grupuri de interese”.


„Grupurile de interese din spatele nostru sunt mămicile care s-au săturat să meargă pe trotuare sparte. Sunt seniorii Timișoarei care s-au săturat să meargă cu un transport în comun la pământ. Sunt sportivii Timișoarei, care s-au săturat să fie batjocoriți de o administrație nepăsătoare. Sunt copiii care vor să meargă în școli cu apă caldă. Locuitorii din cartierul primarului beneficiază de niște copaci uscați, pentru că au fost mutați ca-n filmele cu proști. Au beneficiat de noi lucrări pe bulevardul Sudului care merg până în geamul oamenilor, oameni care nu mai au copaci acolo. Am vorbit cu mici antrepenori care acum pierd clienți acolo. Deci și în cartierul Soarelui există nemulțumiri foarte mari și oamenii simt că avem o administrație care nu mai răspunde la nevoile actuale ale orașului”, este de părere Fritz.

Acesta a dezvăluit că oameni care lucrează în primărie sau în societăți aflate în subordinea primăriei le transmit celor de la USR-PLUS mesaje de încurajare. „Spre surprinderea mea, sunt foarte mulți oameni care lucrează în instituțiile de sub umbrela primăriei, fac parte din sistem și te-ai aștepta să-l susțină pe actualul primar, de fapt ne contactează pe noi, din interior și spun că abia așteaptă să câștigăm. Ei de fapt sunt cei care suferă acum, din cauza unui management incompetent și politizat. Aș minți dacă aș spune acum că în momentul în care intrăm, a doua zi facem curat și o să fie totul bine, pentru că este un proces de reformă, care va dura. Important e că nu este un proces imposibil, contează să avem o voință clară. Dacă la STPT consiliul de administrație pune un director care descoperă tot felul de șmecherii acolo, n-o să-l dau afară așa cum a făcut domnul Robu, ci o să mă bucur că își face treaba. Clar va trebui să începem în consiliile de administrație, unde să punem oameni nu politic, ci oameni care se pricep. Managementul va trebui să fie schimbat în multe cazuri. Structura administrativă este umflată, de exemplu la Colterm, unde avem o creștere a personalului administrativ și o scădere a personalului tehnic, lucru care se vede în calitatea serviciilor. Nu vreau să pun în niciun post oameni care mă laudă, eu vreau să pun acolo oameni care fac treabă și care mă ajută să duc la îndeplinire planurile noastre de reformă. Vom introduce criterii foarte clare de performanță, vom defini clar care sunt așteptările noastre, și atunci normal că vom căuta profesioniști care pot să îndeplinească cerințele”, a spus Dominic Fritz la PRESSALERT LIVE.

Edilul-șef a acuzat în mai multe rânduri o campanie electorală „murdară”, lucru care l-a surprins pe principalul său contracandidat. „Nu cred că se poate spune că am avut parte de o campanie murdară. Singurul mod în care pot să-mi explic această percepție este că Nicolae Robu s-a înconjurat atât de mult cu oameni care nu-l contrazic, încât el consideră orice fel de critică sau contestație la ideile sau faptele lui ca un atac murdar. Iar acest comportament nu-l are doar față de mine, ci și față de cetățeni sau de presă. Noi am avut o campanie curată, foarte pozitivă, sunt singurul candidat care a prezentat un program electoral pe bune. Domnul Robu a avut câteva slide-uri puse pe Facebook, noi am avut un program detaliat pe 60 de pagini. Suntem singura campanie cu sute de timișoreni implicați voluntar. Niciodată nu l-am denigrat personal, nu am vorbit despre familia lui, despre etnia lui, dar el a vorbit despre mine în acești termeni. Nu știu la ce se referă când spune că a fost o campanie murdară. Am vorbit despre realitățile care dor în Timișoara asta, iar dacă crede că asta e murdar, a pierdut simțul realității. Fiecare lucru despre care am vorbit a venit de la cetățeni. Într-adevăr, am vorbit despre cauzele structurale ale problemelor, problemele unei administrații care a normalizat incompetența, mediocritatea și nepotismul”, a mai declarat candidatul care în această săptămână a primit mesaje de susținere de la europarlamentarul Guy Verhofstadt și de la fostul președinte al Germaniei, Horst Köhler, fostul său șef.

„Cred că presiunea pe care USR-PLUS o pune pe clasa politică veche este un lucru enorm de important și sănătos. Deja vedem că partidele vechi preiau discursul nostru, îi vedem și pe colegii de la PSD că sunt împotriva traseismului în Timiș. Noi, prin atitudinea noastră de la început, cred că am creat o presiune pe clasa politică veche și suntem recunoscători celor care ne susțin și ne votează tocmai pentru că înțeleg cât de mare este șansa pentru toată politica românească”, a încheiat Dominic Fritz.

7 COMENTARII

 1. Eu am împărțit pliante în zona Ronaț – Blașcovici pentru USR ( în speță, pt Dominic )FĂRĂ SĂ FIU PLĂTIT. Am făcut-o din pasiune și consider că a fost datoria mea față de partid.
  PS 1. Benzina am plătit-o din banii mei.
  PS 2. Mi-am implicat și membrii familiei care nu sunt afiliați politic.
  PS 3. Duminică votăm USR.

  • Clasa lui Robu e de Sacalaz, Beregsau , pe director aia, comunitatile mari de romi si binenteles infractori marunti ca dumneata. La Multi Ani ! Executati !

  • @Emile Zola Din pacate anul e 2020 , iar astfel de abordari se considera infractiuni si de pedepsesc cu inchisoarea domnule . A fost un caz recent in care nu i-a convenit factura de la curent la un dezaxat ca dumneavoastră și a bătut poștașul pana l-a omorât . Voi sunteți votanții Robu “lui” și a mafioților din primărie , tribunal, mediu infracțional șamd

 2. Pacat ca nu pot vota la aceste alegeri locale. Momentan am reședința in Germania, regiunea Hessen. Am un apartament in Calea Sagului la care sper sa revin într-un viitor apropiat. Spre rușinea mea am aflat de domnul Dominic Fritz de la mama mea și am început să caut informații in ceea ce-l priveste. Sincer este pentru prima dată cand rezonez cu un candidat pe toate planurile. Mulți români nu înțeleg normalitatea unei administrații locale și implicarea comunității în mod obligatoriu in dezvoltarea acesteia. Poate ar fi fost nevoie de o promovare mai agresiva la nivel national. Dar nu s-a dorit acest aspect si aici ma refer la conducerea națională a USR. Apropo de actualul primar sa nu uitam in ce perioada a ajuns acesta primar. Eu unul il consider tot PSD-ist avand in vedere comportamentul si viziunea acestuia asupra Timișoarei. Vă doresc să nu vă lăsați intimidați de nimeni și indiferent de rezultat vă mulțumesc tuturor care v-ați sacrificat timpul, resursele financiare pentru acest proiect. Păcat că multi nu înțelegem care este efortul unui voluntar. Este usor sa stam pe margine si sa privim iar apoi sa ne dăm cu parerea cum suntem obișnuiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.