Dominic Fritz: „Începem un drum care nu va schimba lucrurile peste noapte”....

Dominic Fritz: „Începem un drum care nu va schimba lucrurile peste noapte”. Care sunt prioritățile în primele luni de mandat

4
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, primarul german ales de timișoreni, a susținut prima conferință de presă în noua sa calitate. Acesta și-a prezentat și consilierii locali, printre care un alt cetățean străin, Jorge Gonzales, un spaniol stabilit de mai bine de două decenii la Timișoara. Noul edil-șef urmează să-și preia funcția doar peste câteva săptămâni, iar acum a vorbit despre cum se pregătește pentru acest lucru.

„Începem un drum care nu va schimba lucrurile peste noapte, și de aceea rog timișorenii să aibă încredere și să se implice. Vrem să creem un model de administrație modernă, deschisă și eficientă, deși provocările nu sunt simple, iar în unele privințe avem o moștenire destul de grea, sunt sigur că în următorii ani acest model va străluci peste tot în România. În zilele următoare voi avea discuții importante cu toți cei alfați în poziții importante în Timișoara și în județ. Vreau să mă informez în mod oficial despre părerile și ideile unor colegi. Voi constitui o echipă de tranziție în următoarele zile, o echipă cu care voi lucra la această tranziție până când voi prelua mandatul și voi avea o primărie în spatele meu. Această echipă va invita experți în diferite domenii, din toată România, să lucrăm concret la primii pași pe care îi vom face”, a spus noul primar al Timișoarei.

„În primele luni ne vom concentra cu siguranță pe tot ce înseamnă auditarea finanțelor și a resurselor umane, ne vom uita la structura primăriei.


Bineînțeles că va fi o prioritate, așa cum am promis în campanie, constituirea unei echipe pentru implementarea de proiecte europene, pentru atragerea fondurilor europene. E foarte important să începem asta din primele luni. Vom numi manageri de cartiere, pentru că proiectul nostru se bazează mult pe prezența și caracterul cartierelor. Ne vom îndrepta atenția în curând și asupra proiectului Timișoara – Capitala Europeană a Culturii. Va fi destulă muncă”, a declarat Dominic Fritz.

Acesta anunță schimbări în aparatul administrativ, mai ales în ceea ce privește mentalitatea. „Cu siguranță auditul pe care îl vom face va avea consecințe concrete. E foarte clar că organigrama actuală a primăriei, dar și organizarea societăților din subordine, nu corespund nevoilor noastre. Va fi un proces de reorganizare, dar care nu se va termina în câteva luni, ci este un proces de schimbare nu doar a structurii, ci și a mentalității, a culturii organizaționale, care va dura mult timp”, a mai spus primarul ales.

„Încă nu am început negocierile pentru alianțe. Am vorbit astăzi cu Alin Nica, noul președinte al consiliului județean. Intenția noastră este să începem în curând aceste discuții, și vom negocia pe tot județul, nu vom negocia Timișoara separat de restul județului. Despre cine va fi viceprimar e încă prea devreme să vorbim. Noi avem 13 din 27 de consilier, iar acest rezultat se va reflecta și în ceea ce privește viceprimarii. Prioritatea noastră este să avem o majoritate pentru proiectele noastre pentru Timișoara, pentru proiectul nostru de reformă, de deschidere și de profesionalizare a administrației, pentru asta căutăm parteneri. Cine ocupă ce funcție este ultima întrebare, înainte trebuie să clarificăm dacă avem aceeași viziune pentru Timișoara”, a explicat Dominic Fritz.

4 COMENTARII

  1. Domnule Fritz cred că ar trebui să începeți prin a mulțumi domnului Dragoș Bota pt tot efortul depus de a scoate toate ilegalitățile administratie Robu Nicolae la lumină.
    Dacă acest ziarist nu era vertical și perseverent cu mafia Robu, nu cred că azi vă mai bucurați de rezultat.
    Cred că o mare parte din voturi au fost împotriva lui Robu Nicolae deoarece cetățenii s au saturat de mafie și interlopii in Timisoara și vroiau cu orice preț sa l schimbe de la primărie.
    Deci noi cetățeni domnule Fritz așteptăm public cum ii mulțumești pt tot efortul depus și chiar viața domnului Dragoș Bota…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.