Dominic Fritz, la București: „O să mă vedeți des aici”. Pentru ce...

Dominic Fritz, la București: „O să mă vedeți des aici”. Pentru ce proiecte ale Timișoarei va cere sprijin de la „centru”

0
DISTRIBUIȚI

Toți primarii din țară aleși duminică pe listele USR Plus sunt prezenți azi la București, unde discută cu conducerea centrală. În cadrul unei conferințe de presă, noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că va putea fi văzut destul de des la București, pentru a se lupta pentru soluțiile care pot fi oferite din Timișoara României. Acesta a transmis că victoria USR Plus este un simbol nu doar pentru o Timișoară europeană, ci și pentru o Românie europeană.

„Ambiția mea la Timișoara este să fim un model de bună guvernare, de transparență, de deschidere față de cetățeni, de spirit inovator în mediul privat, în administrație publică, în cultură, în societatea civilă.


Am spus că o să mă vedeți mai des la București pentru că avem niște proiecte strategice nu doar pentru noi în Timișoara, ci pentru dezvoltarea României, de fapt. Vreau să numesc doar două, trei, pentru care o să mă lupt aici la București. Un proiect este un nou spital municipal cu care vrem să setăm un standard nou în infrastructura sanitară în România, iar pentru asta o să avem nevoie și de fonduri europene și o să revin în curând la Guvernul României să cer ajutor. În al doilea rând, Timișoara a fost ignorată în ceea ce privește infrastructura mare, în jurul Timișoarei trebuie să ne conectăm mai bine, să ne folosim mult mai bine de poziția noastră geografică unică în țară, între București și Budapesta, cu tot respectul pentru toți colegii prezenți, Timișoara are o poziție unică să se dezvolte ca un pol economic puternic, pentru asta avem nevoie de o racordare la autostradă, de infrastructură feroviară și așa mai departe. Eu mă aștept ca noul guvern condus de USR Plus să investească în aceste priorități. Și în al treilea rând, știți că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 și vreau să spun spun foarte clar că nu este un proiect timișorean, ci unul național. Noi vom reprezenta România în fața Europei, o să vină toată Europa să vadă cât de europeană este toată România și din cauza asta eu mă aștept la o susținere puternică din București”, a declarat, astăzi, Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.