Două echipe românești, calificate în marea finală a competiției ClimateLaunchPad 2020. Ce...

Două echipe românești, calificate în marea finală a competiției ClimateLaunchPad 2020. Ce proiecte au propus

0
DISTRIBUIȚI

La finala regională ClimateLaunchPad 2020 pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia Centrală, la care au intrat în competiție 42 de echipe din 14 de țări, s-au calificat 16 echipe pentru marea finală internațională, printre care două echipe românești – E-GECOP și Technology Artisans.

Etapa națională a ClimateLaunchPad a fost organizată în 27 august de CCIA Timiș în calitate de partener oficial în România a programului Climate KIC, iar din cele opt echipe participante care și-au prezentat ideile novatoare de afaceri, concurând pentru un loc în etapele regională și internațională, au fost desemnate câștigătoare E-GECOP, Technology Artisans și AERO 360.

Prima produce elemente de pavaj prefabricate din beton geopolimeric, care se utilizează pe o scară foarte largă, iar cea de-a doua produce biogaz prin digestie anaerobă ca tratament optim în cazul gunoiului animal și a deșeurilor organice pentru transformarea lor în energie recuperabilă și îngrășământ organic.


Cele două echipe își vor prezenta ideile novatoare „prietenoase cu mediul” la Grand Global Final, care va începe la sfârșitul acestei luni, pentru a câștiga o primă investiție în afacerea lor. Primele trei locuri vor fi recompensate cu 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul al doilea și 2.500 euro locul al treilea.

ClimateLaunchPad este cea mai mare competiție de idei în domeniul „tehnologiei curate”, finanțată de EIT Climate-KIC – cel mai mare parteneriat public-privat din Europa, alcătuit din companii, organizații academice de renume și instituții publice – pentru atragerea potențialului de tehnologii inovative din Europa și oferirea de oportunități pentru inovatori. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon și la atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.